Fem fristeder for hunden når
båndtvangen gjelder fra 1. april

Fra lørdag 1. april er det igjen båndtvang over alt der du ferdes med hunden din. Men i fem hundeluftingsområder i Stavanger kan den løpe fritt.

familie på  tur med hund i båndDen generelle, landsomfattende båndtvangen varer til 20. august og omfatter alle uteområder.

Inne på områdene til barnehager, skolegårder i skolenes åpningstider, er det helt forbudt å ha med hund, ifølge forskriften om hundehold i Stavanger.

Fem fristeder
Men på disse stedene i Stavanger finnes det lufteområder der hunder kan løpe fritt hele året:

• Ramsvik
  • Kvernevik
  • Tjensvoll
  • Åsen
  • Sørmarka (Hinnamarka)

De fire første er gjerdet inne, mens grensene til det største området, langs Motorveien sør i Sørmarka, er markert med pinner.

- Hunden er kanskje den viktigste bidragsyteren til at mange folk kommer seg ut på tur hver dag, og bidrar nok mye til folkehelsa. Nå om våren og om sommeren, når dyre- og fuglelivet er på sitt mest sårbare og dyr er på beite, er det viktig at hunden er i bånd, sier naturforvalter Vegard Ankarstand i Stavanger kommune.

Også folk som er redde hunder, og de finnes det noen av, setter veldig pris på at hundeeierne holder sine firbeinte venner i bånd.

Nye hundeluftingsområder
Ankarstrand oppfordrer folk med hund til å bruke de fem hundeluftingsområdene, og kan fortelle at to eller tre nye slike er under planlegging. De kan bli en realitet allerede i år.

Hundvåg, Tasta og Eiganes/Våland er de aktuelle bydelene. De berørte bydelsutvalgene og kommunalstyret for miljø og utbygging får sakene til behandling fram mot høsten.

Sentralbord 51 50 70 90

Varsle om feil