Barnehage lager snø selv

Havhesten barnehage har kjøpt egen snøkanon for at barna skal kunne boltre seg i snøen.

Små barn i parkdresser leker i snøen som snøkanonen skyter ut.Barnehagen ligger på Ullandhaug og har et stort og fint uteområde som barna kan leke seg på.
- Vi fikk ideen etter å ha sett en reportasje på TV Vest om en privatperson som hadde kjøpt inn snøkanon. Vi syntes det var en god idé, forteller styrer Elisabeth Aarthun-Van Der Hagen.

Trenger kuldegrader
Stavanger har sjelden snø om vinteren, i hvert fall over lengre perioder. Men for å få hvit vinter ved hjelp av snøkanon holder det med kuldegrader. Og de etterlengtede kuldegradene kom nå. Snøkanonen ble tatt fram og produserte fin snø til stor glede og begeistring for barn og ansatte.
- Små og store har frydet seg over snøen i dag. Noen av barna  fikk oppleve snø for første gang! Vi har fått mange hyggelige tilbakemeldinger på snøkanonen. Lunsjen ble fortært ute, fiskekaker i godt brød smakte fortreffelig, forteller Elisabeth.

Vel anvendte penger
Havhesten er en kommunal barnehage. Styreren brukte pengene som ble igjen på 2015-budsjettet på snøkanonen og synes det er vel anvendte penger. Snøkanonen ble kjøpt inn vinteren 2016 for 13.000 kroner med kompressor og alt av utstyr.
- Det har ikke gått på bekostning av noe annet. I fjor fikk vi ikke brukt den fordi vi fikk den for sent på året, forteller hun.

Aktiviteter i akebakken
Barnehagen jobber nå med å lage egen akebakke og skal produsere snø hver gang det kommer kuldegrader på Ullandhaug.
- Barna kan ha med seg ski og akebrett og vi kan lage aktiviteter med utgangspunkt  i akebakken. Det er veldig gøy at Havhesten har egen snøkanon! Den kommer vi til å få mye glede av i vinter, sier Elisabeth Aarthun-Van der Hagen.

Sentralbord 51 50 70 90

Varsle om feil