Domkirke-restaureringen får bygghytte

Restaureringsarbeidene ved Domkirken får sin egen bygghytte, slik steinhuggere og byggmestere hadde da katedraler ble reist i middelalderen.

skisse over bygghytte

Arbeidet med bygghytten starter i disse dager og vil pågå ut over våren. Den skal bygges i tre rundt et lite gårdsrom, på sørsiden av Stavanger Domkirke, mellom katedralen og Bispekapellet, og blir stående til byjubileet i 2025.

Se hva som skjer
Bygghyttens hovedbygg får to etasjer. Det skal romme garderober, møterom og andre fasiliteter som dagens bygg- og anleggsbrakker har for arbeidere. I tillegg lages det verksted for steinarbeider, hyller for lagring og visning av steiner og et utendørs arbeidstun, som utvider steinhoggerverkstedet i byggesesongen.

Byens befolkning vil nå og da bli invitert inn på tunet og i bygghytten for å gi innblikk i arbeidene som pågår med katedralen.

bygghyttens plassering

Passasje stengt til hverdags
Hensynet til sikkerheten gjør at området blir inngjerdet slik byggeområder skal være.

Dermed må passasjen mellom Domkirken og Bispekapellet i stor grad sperres av i virkedagene. I helgene skal passasjen være åpen.

Sentralbord 51 50 70 90

Varsle om feil