Ett år igjen til skutefest!

26. – 29. juli 2018 er Stavanger igjen vertskap for The Tall Ships Races.

Tall Ships Races i Stavanger 2011. I helgen tok prosjektleder Knud Helge Robberstad med seg en delegasjon fra Stavanger kommune og samarbeidspartnere til Turku i Finland for å lære av finnene. Turku var en av årets vertsbyer for The Tall Ships Races, og Stavanger-delegasjonen benyttet selvsagt også anledningen til å promotere neste års arrangement overfor skuter og kapteiner som var til stede.

- Det var viktig for oss å møte skutenes representanter for å fortelle dem om planene våre i Stavanger neste år, og høre hvordan vi best kan lage et flott arrangement sammen, sier Robberstad.
Han regner med at listen over deltakerskuter er klar i mai 2018.

Travel helg
The Tall Ships Races Turku ble en stor suksess med strålende vær, stort publikumsoppmøte og et rikholdig kulturprogram.

- Vi har sett på den totale gjennomføringen i Turku, skuterekrutteringen, mannskapsaktivitetene, paraden og kulturprogrammet, forteller Robberstad.
Han har også hatt flere møter med representanter fra de andre av neste års arrangørbyer - Sunderland, Esbjerg og Harlingen:

Medseilere på tur
I Turku møtte Robberstad også de 50 unge medseilerne fra Stavanger-regionen som skulle være mannskap på skutene Statsraad Lehmkuhl og Sørlandet på ferden videre til Klaipeda. Medseilerprogrammet er laget spesielt for ungdom mellom 15 og 25 år, og interessen var stor da påmeldingen ble åpnet tidligere i år. Prosjektleder Robberstad er også med på ferden.

- Det er jo viktig at vi arrangører vet hva vi snakker om, smiler han.
I 2018 seiler The Tall Ships Races i Nordsjøen, og unge mennesker som ønsker seg en opplevelse for livet kan sette opp ønske om etappe: Esbjerg i Danmark til Stavanger (21. – 26. juli) eller Stavanger – Harlingen i Nederland (29. juli – 4. august). Mer informasjon om 2018-etappene legges ut i høst.

Bli med!
I skrivende stund er det altså nøyaktig ett år igjen til skutene ankommer Stavanger. Robberstad håper regionens innbyggere inviterer med seg venner og kjente fra fjernt og nært til neste års skutefest.

- Vi håper også at mange vil være med som frivillige. Vi trenger rundt 300 frivillige, og påmeldingen starter i høst, sier han.
Mer informasjon om dette legges fortløpende ut på tallships.no/nb/bli-med .

Kontaktinformasjon:
Prosjektleder Knud Helge Robberstad

Tlf.: 51 50 77 58 / 908 26 983
E-post: khr@tallships.no

Følg også The Tall Ships Races 2018 Stavanger på Instagram, Facebook og Snapchat.

Glimt fra Tall Ships Races Turku:

Sentralbord 51 50 70 90

Varsle om feil