Flom-forberedelser fungerte i Vågen

Flomsperrene Stavanger kommune etablerte i Vågen ser ut til å ha bidratt til å holde vannet unna vei og bygninger, da vannstanden gikk over kaikanten torsdag formiddag.

Mannskaper fra Stavanger Natur- og Idrettsservice (NIS) la ut en ny vannfylt, mobil flomsperre og sandsekker. Disse begrense vannmemengdene inn mot vei og bygninger.

Noe lavere prognoser enn onsdag
Kommunens nye og nedjusterte beregninger torsdag morgen slo til. Disse viste at sjøvannet på det høyeste ville gå 16 cm over kaikanten på laveste kainivå, innerst i Vågen på Skagens-siden.

Bare begrensede dønninger og vindretning fra vest bidro også til at situasjonen ikke ble mer enn det kommunen og NIS er vant til å håndtere.

Stavanger Natur- og Idrettsservice og mannskaper fra Park og vei var i beredskap både i Vågen og der det trengtes i friområdene. Enkelte trær, blant annet ved Mosvatnet, må felles, enten fordi de er tatt av vinden eller står i fare for å velte.

Meld om eventuelle skader du ser i friområder på VOF: www.varsleomfeil.no. Da kommer beskjeden raskeste vei til de som utfører jobbene.

Sentralbord 51 50 70 90

Varsle om feil