- I Stavanger er det lov å være seg selv

- Stavanger er en inkluderende mangfoldsby, erklærte ordfører Christine Sagen Helgø da hun heiste regnbueflagget utenfor rådhuset denne uken.

Stavanger på skeivå pågår mellom 30. august og 3. september, og arrangeres i år for nittende gang. Formålet med festivalen er å fremme lokal og internasjonal solidaritet, åpenhet, inkludering og mangfold. Ordføreren sto selv for flaggheisingen klokken 12.00 onsdag, sammen medDaniel Rayner, leder i Fri Rogaland, og Silje Eike, festivalsjef for Stavanger på Skeivå. 

Parade for første gang
For første gang i Stavanger på skeivås historie skal det altså arrangeres parade. Dette skjer i forbindelse med arrangementet Sentrum på skeivå i Byparken, lørdag 02. september kl. 12.00. Påmelding til paraden og mer informasjon finnes på skeiva.no
- Jeg vil oppfordre alle til å delta i paraden lørdag, sa ordføreren etter at flagget var heist. 

Smiodden skole
På Smiodden skole benytter skolens ledelse anledningen til å koble Stavanger på skeivå til kommunens handlingsplan for kjønns- og seksualitetsmangfold – Eg e den eg e. Rektor Wenche Handegaard skriver på skolens nettsider at de ønsker å ta handlingsplanen på alvor. 
- Vi stiller med våre ansatte i Stavangers første pride-parade, skriver hun. 
Skolen inviterer også foreldre og elever til å delta, og de stiller med egne bannere og t-skjorter i paraden. 
- På vår skole er det lov å være seg selv. Hvis du velger å delta i paraden støtter du prosjektet #gåmedoss som  skal representere din stemme for den som ikke tør, skriver rektoren. 

Sårbar alder
I kommunens handlingsplan heter det at «alle som bor i Stavanger skal åpent og fritt kunne leve sine liv basert på likeverd og gjensidig respekt uavhengig av kjønn, seksualitet, hvem man forelsker seg i eller velger å leve sammen med og hvordan man velger å uttrykke sin identitet.»  

- Skolen skal ivareta alle barn og unge som er i sin mest sårbare alder når det gjelder identitet. Da må vi som jobber i skolen gå i front for å hindre fordommer og stigmatisering, skriver rektoren til slutt. 


Sentralbord 51 50 70 90

Varsle om feil

Stavanger kommune, Øvre Kleivegate 15, postboks 8001, 4068 Stavanger,
Org.nr: 964 965 226

Tlf: +47 51 50 70 90

Ansvarlig redaktør: Kommunikasjonssjef Marianne Jørgensen

Nettredaktør: Tone Gaard
Nyhetsredaktør: Øyvind Berekvam