Kulturminnedagene: Kulturminner i samfunnets tjeneste

Foto: Martin HawkesI forbindelse med kulturminnedagene 2017 vil byantikvaren i Stavanger og Norsk hermetikkmuseum se nærmere på Stavangers kulturminner knyttet til hermetikkindustrien. Erik Rønning Bergsagel fra Norsk hermetikkmuseum vil i den anledning gi guidede turer i Stavangers gamle industriområde i Stavanger Øst.

Samfunnets tjeneste
Temaet for årets kulturminnedager er kulturminner i samfunnets tjeneste. Mange av de gamle hermetikkbyggene i Stavanger Øst har i dag fått nye roller, noen er pusset opp og har fått nye funksjoner, mange fungerer i dag som fellesskap for kreative bedrifter.
- Mange av eierne er stolte av de gamle byggene og liker å vise dem fram. På vandringen har vi fått lov til å komme inn i etpar av de gamle fabrikkbyggene for å se hvordan de ser ut inni, forteller rådgiver hos byantikvaren, Knut Haaland Grøttland.

Lervigsparken
Vandringene i industrilandskapet vil starte ved statuen 10 øre timen i Lervigsparken klokken 13:00 mandag, tirsdag, onsdag, torsdag og fredag i uke 37. 11-15 september.

Sentralbord 51 50 70 90

Varsle om feil