Lanserer skoleruter.no med kommunens åpne data

Sliter du med å holde oversikt over planleggingsdager og helligdager? Nå har studenter ved UiS laget løsningen www.skoleruter.no basert på Stavanger kommunes åpne data.

Stavanger kommune har lenge vært i forkant når det gjelder innsamling av åpne data. Målet er at flest mulig av dataene kommunen samler og skaper skal være åpne og tilgjengelige for de som vil lage nyttige digitale varer og tjenester av dem. Og en nyttig tjeneste var akkurat det seks studenter på programvareutvikling ved UiS satte seg fore å lage.

- Læreren vår, Glenn Henriksen, satte oss på sporet av kommunens åpne data og vi fant ut at vi hadde lyst å jobbe med skolerutene, forteller Fabian Legland Boe.
Sammen med Alexander Gundersen, Nourhan Ragab, Thomas Rasmussen, Kristoffer Løyning Bøe og Kristian M. Backer-Owe kan han nå presentere løsningen www.skoleruter.no der du enkelt kan søke deg fram til alle skoler i Stavanger og lett få oversikt over fridager, planleggingsdager og helligdager.

Nyttig tjeneste
Studentene så raskt at dagens løsning for å finne fram til skolerutene ved de respektive skolene i Stavanger ikke er optimal.
- Vi så at det tok lang tid og mange klikk å finne fram til informasjonen, så vi føler at vi har skapt en fin løsning som kan være veldig nyttig for alle foreldre, sier studentene.
De er godt fornøyde med kommunens datasett.
- Det er veldig stilig at kommunen har lagt ut alt dette. Dataene er enkle å behandle, og det er mye materiale for folk som har lyst å lage nyttige løsninger, sier Legland Boe.
Stavanger kommune har tidligere etablert en egen portal der utviklere og andre kan plukke åpne data til bruk i nye digitale produkter og tjenester. Alle med åpna data i regionen er invitert til å dele. Portalen finnes på http://open.stavanger.kommune.no,

Eksporteres
Nettstedet og løsningen lanseres altså i dag, mandag 6. mars, og på sikt vil flere kommuner bli lagt til. Alt etter når de tilgjengeliggjør dataene. Gjesdal kommune er godt i gang. Leder for infrastruktur i kommunens IT-avdeling, Inger Bjørkum Leigvold, mener studentenes løsning er i midt i blinken.
- Dette er akkurat den typen produkter vi ser for oss at folk vil lage basert på de åpne datasettene våre. Det er nettopp dette som er hensikten med å satse så mye som vi har gjort på dette, sier hun.

Gründere

Kommunens næringssjef, Tone Grindland, møtte studentene i forkant av lanseringen. Hun var også imponert over løsningen, og orienterte studentene om mulige veier videre dersom de tar sikte på å kommersialisere produktet.
- På universitetet i Stavanger finnes det flere muligheter til å få hjelp innen innovasjon og entreprenørskap, blant annet studentinkubatoren. Dere bør også vurdere å bli med på start up weekend og sjekke ut skape.no, sa Grindland.
Hun minnet også om at universitetet jobber med en ny strategi der innovasjon skal være gjennomgående for samtlige fagområder ved universitetet.

post@skoleruter.no / Kristoffer Løyning Bøe 93481704

Skjermdump fra skoleruter.no