Rekordmange lærlinger i kommunen

Ordfører Christine Sagen Helgø ønsket fredag 90 nye lærlinger velkommen til Stavanger kommune.

90 nye lærlinger på trappa

Dermed når kommunen i år målet om å ha 180 lærlinger i sving i ulike deler av organisasjonen.

De 90 nye lærlingene har fått tilbud om lærekontrakt innenfor fagene

• helse og oppvektstfag
  • barne- og ungdomsarbeiderfag
  • kontor- og administrasjonsfag
  • IKT servicefag
  • institusjonskokkfag

Ordføreren taler for lærlingeneUngdommene har nå vært gjennom en to dages introduksjon, med faglige foredrag, konsert og møter med andreårslærlinger. Fredag var de samlet i bystyresalen, der ordfører og ledere av ulike kommunale virksomheter ønsket dem velkommen.

Leder for opplæringskontoret i kommunen, Brita Dueland, er svært glad for at kommunen klarer å realisere lærlingemålet sitt i år.

-  Ett moment er selvsagt å rekruttere god arbeidskraft til kommunen. Men lærlingeordningen handler også om å ta samfunnsansvar. Det vi si å gi unge mennesker mulighet til å fullføre sin videregående utdanning. Så er det opp til de heldige å gripe denne muligheten, sier hun.

Sentralbord 51 50 70 90

Varsle om feil