Flere intense regnbyger på vei

Meteorologene varsler nye hissige regnbyger over Stavanger. Vann- og avløpsverket i Stavanger kommune ber alle sjekke at avløp og sluk rundt huset og ute ved fortau og vei kan ta unna regnvannet.

utklipp av tweet fra meteorologene om nedbørsvarsel for rogalandFjern løv, skrot og sand fra sluk, avløp, takrenner og kjellernedganger, og sjekk takstein og plater på taket, er blant rådene. Det kan spare deg og naboene for mye arbeid og store utgifter.

Er naboene vekke, ta deg den frihet at du går rundt huset deres og sjekker at sluker og avløp, for eksempel i kjellerhalsen, er frie for rusk og rask.

Ved oversvømmelser
Ring vakttelefonen for vann og avløp i Stavanger kommune 51 50 71 86 snarest mulig om det skjer oversvømmelse på grunn av ledningsbrudd eller fordi ledningsnettet ikke klarer ta unna regnvannet.

12 mm på 10 minutter
Om kvelden 1. august falt det 12 millimeter regn på bare 10 minutter over deler av Vestre platå, Bjergsted og Stavanger sentrum, viser tall fra Vann- og avløpsverket i Stavanger kommune.

For få år siden ble dette betegnet som en hendelse som skjer hvert 50. år. Disse prognosene er under justering.

Kommunen er i gang med å reparerer skader på brolegningen i Andasmauet, der mye av nedbøren fant veien. Eventuelle andre skader på vei, turstier eller andre kommunale uteområder kan meldes på www.varsleomfeil.no.

Graf som viser nedbør om kvelden 1. august i ulike deler av stavanger

Sentralbord 51 50 70 90