Unge medseilere søkes til sommeren 2017

Er du mellom 15 og 25 og drømmer om å være mannskap på en seilskute? The Tall Ships Races søker medseilere fra Stavangerregionen til sommeren 2017.

Kart for The Tall Ships Races 2017

Påmeldingsskjema og mer informasjon finner du på Tallships.no

Du trenger ikke å ha seilererfaring fra før. Påmeldingsfristen er 1. juni.

Som medseiler får du møte ungdom fra andre land og med helt annen bakgrunn. Du blir en del av laget som skal konkurrere, seile og ta vare på hverandre i alle slags utfordringer og vær. Opplev havet og samholdet om bord, og kom hjem med nye erfaringer og vennskap i sekken.

- Ungdom, seiling og opplevelser
-
The Tall Ships Races handler om ungdom, seiling og opplevelser. Stavanger vil derfor sende ungdom fra regionen med seilskutene under sommerens seilaser i Østersjøen. Vi har lyst til å sende et bredt utvalg av ungdommer som har lyst til å seile, og de må ikke nødvendigvis ha seilt noe tidligere, sier prosjektleder Knud Helge Robberstad i The Tall Ships Races 2018 Stavanger.

- Minner for livet
Eline Bredal Kristiansen har vært medseiler fem ganger. Hun lover minner for livet til de som drar til sjøs for å bli med på The Tall Ships Races.Eline Bredal Kristiansen har vært medseiler fem ganger. Hun lover minner for livet til de som drar til sjøs for å bli med på The Tall Ships Races.

- Dette passer for alle som er klar for å oppleve noe helt utenom det vanlige, besøke nye steder og treffe nye mennesker. Selv har jeg fått gode venner fra både Nederland og Bermuda. Som medseiler får du mange spennende utfordringer og blir inkludert i fellesskapet uansett hvem du er. Oppgavene om bord er avhengig av vær og vind. Det handler om å ta tak i tauene, klatre i riggen og kjenne på mestringsfølelsen, forteller Eline.

Lurer du på hvordan livet kan være om bord? Sjekk ut filmen fra Sail Training International

Når og hvor kan jeg seile?
Du kan bli med som medseiler i The Tall Ships Races allerede sommeren 2017. Denne sommeren kan du seile i Østersjøen, på etappen som går fra Turku i Finland til Klaipeda i Litauen fra 23. – 28. juli. Avreise Stavanger-Turku og ombordstigning er lørdag 22. juli, med utseiling søndag. Etter fem-seks dager i Østersjøen vil du ankomme Klaipeda og få være med på den store byfesten og Crew Party før hjemreisen 31. juli.

The Tall Ships Races organiserer transport til og fra vertshavnene. Det vil være voksne kontaktpersoner i vertshavnene som følger opp deg og andre medseilere fra Stavangerregionen.

Hva koster det?
Som medseiler betaler du en egenandel på kr. 2 500 for reise til og fra vertshavnene, samt kost og losji om bord på seilskutene. Resten av kostnadene dekkes av The Tall Ships Races 2018 Stavanger og samarbeidspartnere.

Stavanger neste år
Stavanger skal være vertshavn for seilskutene som deltar i The Tall Ships Races 26.-29. juli 2018. Les mer på Tallships.no

Sentralbord 51 50 70 90

Varsle om feil