Bli lærling i Stavanger kommune

Hvordan søker jeg læreplass?

Hvert år utlyser vi læreplass i januar med søknadsfrist 7. februar, dette er hovedopptaket. Gå inn på siden Ledige stillinger, og finn lærlinger.

Da søker du igjennom stillingsannonsen og må legge med kompetanseveis fra VG1 og VG2. Har du ennå ikke fått kompetansebevis fra VG2 legger du med karakterutskrift fra VG2. Under hovedopptaket samarbeider Stavanger kommune med Randaberg kommune, Sandnes kommune, Sola kommune og Stavanger Universitetssykehus. Da kan du bare søke til arbeidsgiveren du har som førstevalg.

Ønsker du læreplass og datoen viser at det er utenom hovedopptaket? Da kan du sende epost med søknad, cv, kompetansebevis fra VG1 og VG2 til Opplæringskontoret.

Kompetanse kravene for å være kvalifisert til læreplass finner du på hver fagområde. Du kan kun ta fagbrev i det studieretningen du har tatt på VG1 og VG2.  Eventuelle omvalg fører til lenger læretid.

Stavanger kommune trenger fagarbeidere

Du er lærling for å få fagbrev og bli fagarbeider. Har du bestått VG1 og VG2 og er egnet til yrket, kan vi i Stavanger kommune tilby deg en solid yrkesopplæring som fører til fagbrev innen din studieretning. Som lærling i Stavanger kommune vil du få kurs og variert praksis på ulike arbeidssteder. Det vil være faste instruktører som har ansvaret for faglig oppfølging og veiledning under din læretid.

Å gå i lære for å bli fagarbeider er kanskje noe for deg som ikke ønsker å studere. Dersom du ombestemmer deg og ønsker å studere videre, har du rett på skoleplass som fører til studiekompetanse i to år etter bestått fagprøve.

Viste du at:
Som læring får du lønn under utdanningen til å bli fagarbeider.

Opplæringskontoret i Stavanger kommunes hjemmesider

Opplæringskontoret hjelper en læring i Stavanger kommune. Foto Odd Atle Edvardsen.