Bra mat og tips til gode rutiner

 

Matvarer som bør være i skapet
Blanding av forkjellige nøtter

 

Knekkebrød (grove/ekstragrove) Havregryn Melblanding for brød Mel, div. typer
Frokostblanding uten sukker Maisenna Tørrgjær Bakepulver
Urtekrydder uten salt Fullkornpasta Fullkornris Fullkorntortilla
Hermetiske tomater Hermetiske bønner Tunfisk i vann Makrell i tomat
Usaltede nøtter/hassel-,valnøtter) Pastasaus på glass Tomatpure Kaffe
Buljong- og urteterninger Vegetabilskolje Plantemargarin Te
Balsamicoeddik Hvitløk    

 

 Matvarer som kan være i fryseren
Bringebær

 

Grønnsaksblandinger      Bær
Karbonadedeig Fiskefilet
Kyllingbryst Evt. andre fisk- og kjøttvarer
Ekstra grovt brød  

 

 

 

 

 
Matvarer som stadig må fylles på.
Grønnsakskurv

 

Frukt Grønnsaker
Løk Poteter
Egg Magre melk og yoghurt produkter
Div pålegg  


Annet:
Tran (flytende eller kapsler)

Matlaging tar litt tid!
Planlegg: hvordan kan du spare tid? Hvordan kan du planlegge slik at du opplever at matlaging er enkelt?

For å rekke frokost:
Planlegg / gjør klar kvelden før:

Pakk sekken
Dekk bordet
Legg fram klær
Ha lettvinn og sunn mat tilgjengelig                         
Gjør kaffen klar
Lag frokost-matpakke til kaffepausen/morgenmøte

For å rekke middag:

Legg potetene klar i en kjele kvelden før, slå overvann når du kommer hjem og sett på.

Planlegg med handleliste:

Dag 1 – bruk fisken først!
Dag 2 – vakuumpakka kjøtt
Dag 3 – kyllingfilet + ris, pasta eller potet.
Planlegg alltid grønnsakene dine.

GODE VALG FOR MIDDAGEN

Kokt potet eller (natur-) ris, (fullkorns-) pasta
Rikelig med grønnsaker: Rå og/eller lettkokte
Bønner, linser, erter
Fet og mager fisk, fiskeprodukter
Fjørfekjøtt, vilt og annet magert kjøtt
Vann som drikke

Les mer på Helse Norge, Matportalen, Helsedirektoratet

Sentralbord 51 50 70 90

Varsle om feil

Stavanger kommune, Øvre Kleivegate 15, postboks 8001, 4068 Stavanger,
Org.nr: 964 965 226

Tlf: +47 51 50 70 90

Ansvarlig redaktør: Kommunikasjonssjef Marianne Jørgensen

Nettredaktør: Tone Gaard
Nyhetsredaktør: Øyvind Berekvam