Christin ivrer for svømming

Christin Svensen er styreleder i Stavanger Svømme Club og frivillig trener for to svømmekurs.

- Det gir meg mye å gjøre noe for fellesskapet.Christin Svensen

Frivillighetsånden har jeg med meg hjemmefra. Far var ivrig med idrett i alle år, og var aktiv både med fotball og svømming, forteller Christin Svensen.
Hun begynte å svømme i åtteårsalderen, og svømte aktivt til hun var 19. Bak seg har hun flere mesterskap, med en femteplass i NM som beste plassering. Nå er Svensen styreleder i Stavanger Svømme Club (SSC).
- Oldefar var med å starte klubben for over hundre år siden. Det gjør det spesielt, sier hun.

Elsker svømming
På få år har medlemstallet ekspandert fra 500 til 1350. Svømmere fra klubben har markert seg i eliten, både her hjemme og i Europa.
-  Jeg driver med svømming fordi jeg elsker det. Jeg hopper mer opp og ned på tribunen på et svømmestevne enn på en fotballkamp.

Mestring og glede
Svensen instruerer en trimgruppe for voksne, og leder også et kurs for barn med spesielle behov. Sistnevnte har vært et tilbud siden 2008. Deltakerne har ulike utfordringer, alt fra autisme og cerebral parese til Downs syndrom og fysiske begrensninger. Noen er rullestolbrukere.
- Gruppen krever mye oppfølging. Derfor er vi er avhengig av at foreldrene er med i vannet. Kurset er absolutt det mest givende jeg har. Jeg ser det betyr mye for dem å mestre. Ulike begrensninger til tross. De aller fleste lærer å svømme.

Gir mestringsfølelse
Svensen husker en som lenge klamret seg til bassengkanten. Hun var livredd vann.
- I dag kan hun dykke og svømme, og får til alle øvelser. Det gir mestringsfølelse og idrettsglede. Noen blir så gode at de kan hjelpe andre. Det gir også en form for mestring.
I snitt er det 20 deltakere i alderen 4 til 16 år. Noen kommer igjen år etter år.
-  Svømming er sunt og har en forebyggende effekt. Alle musklene tas i bruk. Det er en lav terskel for å mestre. Men mye trening må til for å svømme perfekt.

Tyngre å få frivillige
Før fikk hun frivillige på timen når det var noe som skulle gjøres. Nå må hun sende flere oppfordringer før det gir resultater.
- Det blir tyngre og tyngre for lag og organisasjoner som baserer seg på frivillig innsats. Vi sitter igjen med få som må dra tunge lass. Jeg tror det er noe i vår tid. Mange har godt med penger her i regionen. De foretrekker å kjøpe tjenester framfor å bidra selv.

Travel hverdag
Hverdagen er travel med jobb i Conoco Phillips, barn, mann hus og hund. Det er ikke noe å si på familiens dugnadsinnsats. Ektefellen er trener for Madla IL, der sønnen spiller fotball. Datteren er instruktør for SSC.
- Jeg vet ikke hvor lenge jeg fortsetter som styreleder. Det er tidkrevende. Men jeg sier det ikke fra meg før jeg vet at klubben er i gode hender.

Stavanger kommune, Øvre Kleivegate 15, postboks 8001, 4068 Stavanger,
Org.nr: 964 965 226

Tlf: +47 51 50 70 90

Ansvarlig redaktør: Kommunikasjonssjef Marianne Jørgensen

Nettredaktør: Tone Gaard
Nyhetsredaktør: Thomas Bore Olsen