Henning - månedens frivillig i mars

Henning Figved, kreftsyk og ildsjel i Kreftomsorg Rogaland, utmerker seg med sitt usedvanlige engasjement.

Henning (bildet) er selve motoren bak Kreftomsorg Rogalands resirkulering av flasker på flyplassen. Frivilliggjengen sorterer flaskene som puttes i beholderne på flyplassen. Og pengene går til kreftsaken. I 2014 dro gjengen inn over 250 000 kroner på resirkulering for at Kreftomsorg Rogaland skal kunne hjelpe flere!

Iherdige ildsjeler
- Mye av dette er takket være Henning! Det er hardt å drive en privat stiftelse som dette, og uten iherdige ildsjeler og støtte fra næringslivet hadde vi ikke kunnet holde på, sier daglig leder Jannicke Haugan i Kreftomsorg Rogaland. Hun forteller at Henning også kjører rundt til venner og på campingplasser. Alt sorteres ved flyplassen.

Enorm innsats
- Vi snakker om en helt enorm innsats hvor han gjerne også sitter privat hjemme og ute i hagen for å klargjøre flaskene til resirkulering. Resirkgjengen hos oss er en sammensveiset gjeng og har fått et sosialt fellesskap rundt det å resirkulere flasker. De er i pensjonsalder og har en helt fantastisk humor, men ikke minst et engasjement for saken, sier Jannicke Haugan. 

Hardt rammet fylke
Rogaland er ett av de fylkene som er hardest rammet av kreft. 1 av 3 vil få en kreftdiagnose før fylte 75 år. Kreftomsorg Rogaland er helt unik når det gjelder frivillig engasjement for kreftsaken. Med 2700 henvendelser og konsultasjoner i året er det mange som trenger hjelp fra organisasjonen det ikke finnes maken til her i landet.

 

Stavanger kommune, Øvre Kleivegate 15, postboks 8001, 4068 Stavanger,
Org.nr: 964 965 226

Tlf: +47 51 50 70 90

Ansvarlig redaktør: Kommunikasjonssjef Marianne Jørgensen

Nettredaktør: Tone Gaard
Nyhetsredaktør: Thomas Bore Olsen