Jarand - månedens frivillig i september

Jarand Rage Aasvold (18) er styreleder for DNT ung Stavanger.

Jarand i gul hjelm padler ned et elvestrykHan er svært aktiv i det frivillige arbeidet både som styreleder og turleder. Jarand elsker alt som har med friluftsliv å gjøre og til høsten skal han gå på folkehøgskole i Alta. Jarand har sittet i DNT ung styret i 2 år (det siste året som styreleder) og har i løpet av de siste årene utdannet seg til DNT vinterturleder med støtte fra Stavanger kommune/ lederutvikling. Han er utadvendt, positiv og en god inspirator og ambassadør for STF og DNT ung.

Får takk fra foreldre
- Ofte etter at Jarand har vært på tur får vi mail fra fornøyde foreldre som takker Jarand for at han har tatt så godt vare på deres ungdommer og vi har fått mail der foreldre takker fordi deres barn er blitt «friluftsfrelst»! I tillegg til å følge opp aktivitetene som skjer i DNT ung Stavanger engasjerer Jarand seg på store arrangementer og det er alltid lett å spørre Jarand om hjelp, sier Jane Byberg, leder Aktivitetsavdelingen i Stavanger Turistforening.

DNT ung Stavanger arrangerer turer for ungdom i alderen 13-21 år. For det meste er det ungdommene selv som utdanner seg til turledere og arrangerer turene, alt fra tradisjonelle fotturer og skiturer til actionfylte opplevelser som brevandring og rafting. (Foto:Pål Christensen)