Jostein, Fridtjov og Tore - månedens frivillige i mai

Jostein Hodne, Fridtjov Jensen og Tore Jåtun driver en mannfolkgruppe for dagsentrer og beboere ved Vågedalen sykehjem.

Aktivitets- og frivillighetskoordinator ved Vågedalen Ingrid Wasbø er svært takknemlig for trioens frivillige tjeneste og har foreslått dem som Månedens frivillige i mai:

"Jostein har vært frivillig hos oss i seks år. Han har tidligere arbeidet som ekspeditør, bokholder, arkitekt, helsearbeider og vaktmester. Han er glad i å lage slirekniver, men det hender at det også tegnes og males bilder. Jostein er også opptatt av hagearbeid og hytter som han har bygget selv. På mannfolktreffene diskuteres siste nytt, eventuelt det beboerne ønsker å dele. Han diskuterer gjerne temaer som beboerne synes er viktige. Jostein trives i selskap med beboerne og lytter til hva de har opplevd.

Fridtjov har vært frivillig hos oss i fem år. Han jobbet 42 år i Rosenberg Verft som blant annet fagarbeider og senere leder innen kvalitetskontroll og kvalitetssikring og med ingeniørtittel. Han har også vært aktiv i Lederne siden 1975 og er æresmedlem både sentralt og lokalt. Den største hobbyen er å gå tur i nærmiljøet eller  i fjellet, både innenlands og utenlands. Musikk er også noe han synes er viktig i hverdagen. På mannfolkgruppen starter han alltid med å lese tre dikt som hans mor har skrevet, tilpasset årstid og tema, noe som er veldig populært i gruppen. Han er også opptatt av å ta opp temaer som interesserer gruppen, som deres egen oppvekst, politikk, sport, utenriks, reise og samferdsel. Det som motiverer han til å delta i mannfolkgruppen er å komme «under huden» på gruppen.  Det er ikke alltid er like lett, men det er alltid noen som bidrar.

Tore har vært hos oss i fem år, men han teller ikke sier han. Han har arbeidet med misjon i Japan blant annet med administrativt arbeid, undervisning, bibelskole og presteskole. Han  har vært både prest og barnehageleder i den lille kirken i Kobe. På sine eldre dager har han vært tolk og guide for japanske turister, noe han synes er veldig kjekt. I mannfolkgruppen kommer det frem gode historier fra arbeidet i Japan og om blant annet idrett, ofte er fotballaget Viking tema. Det som motiverer han til å være i mannfolkgruppen er at han får mye ut av timene selv fordi deltakerne husker så mange ting. Deltakerne har også vært med på så mye og har så godt humør."

             

 Bilder: Fra venstre Tore Jåtun, Jostein Hodne og Fridtjov Jensen.

 

Stavanger kommune, Øvre Kleivegate 15, postboks 8001, 4068 Stavanger,
Org.nr: 964 965 226

Tlf: +47 51 50 70 90

Ansvarlig redaktør: Kommunikasjonssjef Marianne Jørgensen

Nettredaktør: Tone Gaard
Nyhetsredaktør: Thomas Bore Olsen