Nicole - månedens frivillig februar 2016

Nicole Janssen var med og starte organisasjonen SAPS i 2013. Hensikten er å fremme integrering.

Bilde av Nicole i en park. Hun har langt mørkt hår, pent smil og smilehull på haken.SAPS, som står for Stavanger Active People Society, er en ikke-kommersiell organisasjon som arrangerer aktiviteter for å hjelpe innvandrere med å integrere seg.

Skape vennskap
Aktivitetene varierer fra brettspillsamlinger og norskopplæring til photoworkshops, idrett, skattejakt, kulturkafé, frivillig arbeid og mye mer.
- Jeg ønsket å tilby nyankomne et sted der de kunne treffe andre og skape vennskap og bygge nettverk gjennom aktiviteter, forteller Nicole (bildet). Hun merket selv at det ikke var lett å være nyinnflytter til Stavanger og Norge.

Ville spille brettspill
SAPS ble startet av Nicole Janssen og Luke Rose for nokså nøyaktig tre år siden, opprinnelig for å ha noen å spille brettspill sammen med. Siden har mer enn 1000 mennesker fra over 40 land deltatt i aktivitetene til SAPS, ca ti prosent er nordmenn. SAPS har i dag 150 registrerte medlemmer.

Styreleder
I 2015 hadde organisasjonen fire store evenementer, tre hytteturer, fem vandringer og fem samlinger hver uke utenom i feriene. Nicole har vært styreleder siden SAPS ble organisert i Brønnøysundregisteret i november 2013. Med god hjelp av alle frivillige og organisatorer har hun bidratt til at organisasjonen er blitt det den er.
- Da jeg var med og starte gruppen hadde jeg aldri trodd den skulle vokse til det den er i dag, forteller hun.
Nicole er til daglig barne-/fagansvarlig ved Nav Hundvåg og Storhaug. 

SAPS på facebook

Stavanger kommune, Øvre Kleivegate 15, postboks 8001, 4068 Stavanger,
Org.nr: 964 965 226

Tlf: +47 51 50 70 90

Ansvarlig redaktør: Kommunikasjonssjef Marianne Jørgensen

Nettredaktør: Tone Gaard
Nyhetsredaktør: Thomas Bore Olsen