Rehabilitering i Spania

Eldre og/eller funksjonshemmede over 18 år som har behov for fysisk, psykisk eller sosial rehabilitering, kan søke om rehabiliteringsopphold i Spania. Oppholdet er på fire uker.

Stavanger kommune har avtale med Bærum kommune om seks plasser ved Centro Asistencial Noruego (CAN) i Altea, Spania. Søkere må ha et faglig begrunnet behov for vedlikehold og/eller rehabilitering i institusjon og være ferdig medisinsk utredet. Søkere må også være motivert for trening for å få opphold. Søknader behandles fortløpende. Første avreise i 2016 skjer 2. februar.

Stavanger kommune har inngått ny avtale om Spania-plasser

Centro Asistencial Noruego (CAN) i Altea, Spania er et senter med 38 rehabiliteringsplasser. Senteret er lyst og trivelig med restaurant, varmtvannsbasseng og treningsrom.

rehabiliteringssenter_rom

Det er fellesarealer ute og inne, PC-er og TV-stuer. Senteret har et sterkt fokus på aktivisering, trivsel og sosial deltakelse. Alle får enerom. Rommene er store og lyse og har egne bad og balkong. Det er også en sovesofa som kan benyttes av pårørende på hvert rom. Pårørende må bo på samme rom som brukeren og betale en egenandel for kost og losji.

Brukerne fra Stavanger reiser i grupper på seks. Helsepersonell fra CAN vil ledsage brukerne på reisen mellom Sola flyplass og CAN.

Senteret har norsk tilsynslege og avtale med sykehus i Benidorm.

Alle brukere må ha en utvidet reiseforsikring gjennom Europeiske.

Altea ligger i en lun bukt på Costa Blanca-kysten mellom Alicante og Valencia, og har mildt klima.

Kriterier for tildeling av tjenesten rehabilitering i Spania  

Last ned søknad om rehabiliteringsopphold. I tillegg til søknaden må du ha med legeattest som ikke er eldre enn tre måneder ved avreise.

Her finner du serviceerklæringen til senteret (CAN) 

For mer informasjon, ta kontakt med ditt helse- og sosialkontor

Altea_i_Spania

Stavanger kommune, Øvre Kleivegate 15, postboks 8001, 4068 Stavanger,
Org.nr: 964 965 226

Tlf: +47 51 50 70 90

Ansvarlig redaktør: Kommunikasjonssjef Marianne Jørgensen

Nettredaktør: Tone Gaard
Nyhetsredaktør: Thomas Bore Olsen