Eldre på reise

Alder er ingen hindring for å kunne glede seg over reiser og nye opplevelser. Det er kanskje først nå du har tid og mulighet til å unne deg å leve ut drømmen. Jo eldre du blir, jo tryggere og mindre komplisert bør imidlertid reisen være.

                   

Du kan gjerne reise selv om du har kroniske og alvorlige sykdommer. Bare tenk deg om hvor og hvordan du reiser. Det kan være lurt å få gjort en helsesjekk hos egen fastlege på forhånd. Mange eldre vil kunne ha en helsegevinst av å reise til andre land.

Det er viktig å sørge for en daglig hvil for å ha best mulig utbytte av turen.

Lange flyreiser, reiser til store høyder, til travle storbyer eller til svært varme klima, kan vise seg å være en påkjenning for noen. For andre er ikke dette noe problem.

Immunforsvaret svekkes naturlig med alderen. Det betyr også at responsen på mange vaksiner kan være noe svekket og at det tar lengre tid før de virker. Man bør derfor bestille time til vaksinering i god tid før avreise.

Personer født før 1952 er ikke alltid grunnvaksinert mot f.eks. difteri og stivkrampe. I slike tilfeller forsøker vi å få gitt to doser før avreise, med én måneds mellomrom. Hvis du har gamle vaksinasjonskort eller en vernepliktsbok liggende, er det lurt å ta dette med til vaksinasjonskontoret. 

Eldre bør ellers få samme reisevaksiner som andre og hvis man er over 65 år, bør man få sesongens influensavaksine i tillegg.

                     

 

 

Vaksinasjonskontoret
Tlf: 51 91 33 33
Epost: vaksinasjonskontoret@
stavanger.kommune.no

Adresse: Torgveien 15C, Hillevåg

Stavanger kommune, Øvre Kleivegate 15, postboks 8001, 4068 Stavanger,
Org.nr: 964 965 226

Tlf: +47 51 50 70 90

Ansvarlig redaktør: Kommunikasjonssjef Marianne Jørgensen

Nettredaktør: Tone Gaard
Nyhetsredaktør: Øyvind Berekvam