Kåring av byens beste friområde

I anledning Friluftslivets år kåret Stavangers innbyggere kommunens beste friområde sommeren og høsten 2015.

Logo friområdekåring

Over 400 forslag kom inn på stavanger.kommune.no/bestefri mellom 15. juni og 11. september.

En jury av folk fra Stavanger turistofreing, Stavangerspeiderne og Stavanger kommune plukker ut ni finalister på grunnlag av nominasjonene fra innbyggerne.

I finalen, mellom 18. og 30. september, kom det inn nær 1800 stemmer.

Turveien Strømvig - Breivig ble kåret til byens beste friområde.

Visste du at

• Far og sønn på tur i Stavanger-naturen. Foto: Aina Hovden LundeStavanger er Norges mest utbygde by. Likevel er byen vår en grønn by, med et nett av grønne årer og friområder.
  • Nesten alle i Stavanger har et grøntområde maks 500 meter hjemmefra? Du skal ikke gå langt for å finne store eller små grønne perler, turveistrekninger og andre områder, som store og små bruker hver dag.
  • Den første generalplanen som skulle sikre friområder for byens befolkning i framtiden ble laget i 1965. Siden da har stor politisk og administrativ vilje, blant annet gjennom Friområdeprosjektet, gitt Stavanger rundt 20 mil med turveier og flotte bynære friområder for lek, trim og naturopplevelser.
  • Du kan gå en hverdagstur hver uke gjennom hele året og bli kjent i alle byens friområder og bydeler og oppdage mange fine snarveier.
  • Den siste undersøkelsen om reisevaner viser at bil-andelen i Stavanger har gått ned fra 57 til 51 prosent. Samtidig har andelen av folk som går gått opp fra 18 til 24 prosent. Sykkel-andelen har gått opp fra 12 til 15 prosent.

Kampanjebilde 52 hverdagsturer

kampanje: Vi bruker ikke sprøytemidler