Tematurer

Seks av de 52 hverdagsturene i Stavanger er tematurer.

tema vannverksturen

Vannverkturen
Stavangers vannhistorie. Turen tar deg innom Vannverket i Vannassen; Vålandstårnet, som var byens vanntårn og bassengene ved tårnet; Gamlingen svømmestadion; Mosvatnet, som var drikkevann i 65 år.

Turbeskrivelse og kart for Vannverkturen

tematur bykulturenBykulturen
Vandrer du Bykulturen, er du innom mange av kulturskattene i og rundt sentrum. Blant disse er Gamle Stavanger, Domkirken, Sølvberget med biblioteket og kinosalene og kultursenteret Tou scene i det tidligere bryggeriet.

Turbeskrivelse og kart for Bykulturen

tema studieturenStudieturen
Med utgangspunkt i universitetsområdet i Stavanger på Ullandhaug vandrer vi innom historie, astronomi, botanikk og økologi i universitetes grønne nabolag. Bare Stavanger botaniske hage er verd en tur i seg selv.

Turbeskrivelse og kart for Studieturen

tema museumsturenMuseumsturen
En vel 11 kilometer lang hverdagstur, som tar deg forbi 12 muséer. Blant disse er Stavanger museum med barnemuseet, Arkeologisk museum, Hermetikkmuseet, Misjonsmuseet, Ledaal og Breidablikk.

Turbeskrivelse og kart for Museumsturen

tema grenseturenGrenseturen
Fra 1. januar 1905 ble hermetikk- og skipsbyen Stavanger større. Deler av Hetland prestegård, nå Storhaug bydel, og Våland innlemmet i byen. Vi følger de nye bygrensene, som den gang var åkre og utmark, i dag en del av trehusbyen Stavanger.

Turbeskrivelse og kart for Grenseturen

tema pilgrimsturenPilgrimsturen
Pilegimsleden over Jæren og inn til Stavanger fulgte allfarveiene, de såkalte tjodveiene (tjod betyr folk). Fra Sola gikk tjodveien over Ullandhaug, som er utgangspunktet for vandringen ned mot Stavanger domkirke.

Turbeskrivelse og kart for Pilgrumsturen

Logo 51 hverdagsturer, med rød T

VISSTE DU AT du kan være med oss på hverdagstur med turleder hver onsdag?

Alle turene er merket med røde T-er. Ta gjerne med kart også.

Litt niste kan være greit å ha med. Du finner alltids en benk, en stubbe, ei strand eller annet sted for en rast.

Ta avfall med deg hjem til kildesortering.

Bruk hundepose, respekter båndtvangen.

Vil du melde om feil og mangler på turene, i friområdene eller andre offentlige områder? Bruk VOF (Varsle om feil).

Vil du ha hverdagsturene på GPS? Last ned GPX-filer.