Grønt lys for byggetrinn to av Tou Scene

Kommunalutvalget har enstemmig besluttet å gi grønt lys for andre byggetrinn ved Tou Scene.

Per Arne Alstad (Tou scene), Inge Takle Mæstad (KrF), ordfører Christine Sagen Helgø (H) og Per A. Thorbjørnsen (V) foran Tou Scene. Dette betyr at veien er åpen for 18 øvingsrom, oppgradering av Maskinhallen, fire musikkstudioer oppussing av fasade og fiksing av pipa.
- Gledelig nytt for et kulturhus i kraftig vekst, erklærer kultursjef Rolf Norås. 

Maskinhallen
Mellom 30 og 40 prosent av arrangementene i Maskinhallen i Tou Scene er utsolgt. Det er mye når vi sammenligner med andre helårsarrangører i Norge. Nå blir kapasiteten økt til 340, noe som gjør kulturhuset mindre ønonomisk sårbart. Det forventes en ytterligere stigning i besøkstallet de kommende årene. Opprustningen betyr at temperaturstyring, ventilasjon, toalettfasiliteter og adkomst blir utbedret. 

Øvingsfellesskap
Politikernes vedtak betyr også grønt lys for øvingsfellesskap i et planlagt tilbygg bak Maskinhallen. Dette vil styrke den kulturelle satsingen i regionen. Øvingsfellesskapet vil inneholde profesjonelle øvingsrom. Alle lokaler i øvingsfellesskapet er for utleie. Fire kontrollrom med tilhørende liverom er det også funnet rom for. 

Pipa
Industriskorsteinen, altså den karakteristiske pipa, blir også pusset opp. I tillegg er det nå satt av penger til fasaderehabilitering. 
- Tou har vært avgjørende for byutviklingen i østre bydel. Nå ser vi at området rundt virkelig begynner å se bra ut, og nå skal kommunen også ta sin del for eksteriøret, uttaler ordfører Christine Sagen Helgø til Aftenbladet


Sentralbord 51 50 70 90

Varsle om feil

Smartbyen Stavanger

Stavanger kommune, Øvre Kleivegate 15, postboks 8001, 4068 Stavanger,
Org.nr: 964 965 226

Tlf: +47 51 50 70 90

Ansvarlig redaktør: Kommunikasjonssjef Marianne Jørgensen

Nettredaktør: Tone Gaard
Nyhetsredaktør: Thomas Bore Olsen