Stavanger byarkiv flytter

Stavanger byarkiv flytter til Arkivenes Hus på Ullandhaug den 3. juli 2017

Mandag 3. juli flytter Stavanger byarkiv til Ullandhaug og inn i Arkivenes Hus. Arkivenes hus er helt nytt og består blant annet av magasiner for avleverte arkiver, kontorer, lesesal, bibliotek, utstillinger og kurslokaler.

Vi skal dele lokaler med Statsarkivet, Interkommunalt Arkiv i Rogaland og Misjonsarkivet, noe som styrker fagmiljøet og gjør flere arkiver tilgjengelige for publikum på samme sted.

I flytteperioden er byarkivet dessverre mindre tilgjengelig enn normalt:

• I forbindelse med flyttingen vil vi måtte stenge vår lesesal i perioden 1. juni–31. august 2017.
  • Henvendelser fra publikum vil i flytteperioden begrense seg til innsyn etter offentlighetsloven. En vil måtte påregne noe lengre ventetid, alt etter tilgjengeligheten på det aktuelle tidspunkt. Skriftlig henvendelse om innsyn rettes til: byarkivet@stavanger.kommune.no
  • Hjelp til slektsgransking, lokalhistorie mv. vil ikke bli prioritert i flytteperioden.
  • Bestilling av fotografier, kart og tegninger som er digitalt tilgjengelige på www.stavangerbilder.no vil bli behandlet som normalt, men det vil ikke bli gjort søk i de fysiske fotoarkivene eller bli utført nye skanninger under flytteperioden.
  • Innsyn i eiendomsmapper fås som normalt ved henvendelse til Stavanger kommunes servicetorg i Olav Kyrres gate 23, tlf. 51 50 70 90.

Vi ber publikum om forståelse for dette og ønsker alle velkommen i nye lokaler på Ullandhaug fra 1. september 2017.

Ny besøksadresse (fra 3. juli) for alle seksjonene i byarkivet:

Richard Johnsens gate 12, 4021 Stavanger. Telefonnumre og e-postadresser vil være som før.

Spørsmål kan rettes til seksjonsleder for Bevaring og formidling, Lars Olsen (51 50 72 63).

Nyhetsredaktør: Øyvind Berekvam