Kompostkurs våren 2017

Stavanger kommune arrangerer komposteringskurs hver vår og høst.

Kursdatoene for våren 2017 :

• tirsdag 28. mars
  • onsdag 19. april
  • tirsdag 9.mai
  • torsdag 8.juni

Kursene holdes på Ullandhaug økologiske gård. Meld deg på via hentavfall.no

Dersom det er lenge til neste kurs, kan du lese deg litt opp ved hjelp av Naturvernforbundets håndbok i hjemmekompostering, "Ren jord!".

Ta gjerne kontakt for mer informasjon

Katt til kompostering, illustrasjon av Svein Nyhus

Fra kommunen kan du få kjøpt godkjente miljømerkede kompostbeholdere til subsidiert pris på kr 2 000,-. Vi kan også tilby pent brukte kompostbeholdere til kr 1 000,- (inkl. mva). Det er gratis utkjøring av både nye og brukte kompostbeholdere.

Kompostbeholderen vi tilbyr, har et volum på 250 liter.

Spar penger
Det gis 20 % reduksjon i både fast og variabelt renovasjonsgebyr for abonnenter som komposterer hjemme i en isolert beholder (godkjent av kommunen) og som ikke kaster våtorganisk avfall i noen annen avfallsbeholder. Det vil si at den brune dunken må leveres inn. Jf. for øvrig renovasjonsforskriftens § 7.

Dette gjelder dessverre ikke beboere i borettslag og sameier.

Slik bestiller du
Kontakt Fagavdeling renovasjon (tlf. 51 50 70 90) eller Renovasjonen IKS (51 800 800) for å bestille kompostbeholder. Dersom du komposterer alt organisk avfall og ikke lenger har behov for den brune dunken, må du gi beskjed om dette samtidig. Den brune dunken vil da bli hentet inn og du vil få en reduksjon i renovasjonsgebyret.

kompost i snøværHvorfor kompostere?

Opp mot 30 % av husholdningsavfallet (i vekt) er organisk avfall fra kjøkken og hage. Dette organiske materialet bør føres tilbake til det naturlige kretsløpet. Det skjer gjennom kompostering. Matrester og grønt fra hagen blir brutt ned og omdannet til god kompostjord. Med hjemmekompostering kan du redusere avfallsmengden med 50 - 100 kg per person per år.

Komposterbart avfall skal ikke kastes i avfallsbeholderen. Det er en altfor verdifull ressurs. Hver person i en husholdning som komposterer, sitter hvert år igjen med 20 - 40 kg flott kompost, som kan brukes som gjødsel eller jordforbedring i egen hage. Kompostering av kjøkkenavfall er det viktigste en enkelt husholdning kan gjøre for å redusere avfallsmengdene.

Hjemmekompostering vil spare samfunnet for store transportkostnader og mye eksos.

Illustrasjoner: Svein Nyhus

Sentralbord 51 50 70 90