Om "Giftfri hverdag"

Rundt 100 000 ulike kjemiske stoff blir brukt i produkter rundt om i verden. Et sted mellom 6500 og 10 000 av dem blir brukt i Norge.

Mange av disse stoffene gjør hverdagslivet enklere for oss,  for eksempel ved å gjøre klær vannavstøtende eller hagen fri for ugress.

Men ofte har det en pris, det kan føre til sykdom og skade for oss og barna våre, for livet i havet eller i jorda. Mange stoffer kan bli værende i naturen i veldig lang tid, og fortsette å gjøre skade også for framtidige generasjoner av mennesker og andre levevesener.

Stavanger kommune vil, i samarbeid med Forbrukerrådet, Fylkesmannens miljøvernavdeling og ulike organisasjoner, bidra til at du som forbruker kan gjøre gode valg - når du handler, når du steller hagen, når du pusser opp eller i andre hverdagssituasjoner. Informasjonen vi presenterer her på nettsidene, sender vi også til ulike grupper i byen, som sprer dem videre: til småbarnsforeldre, til hobbyfiskere, til husbyggere og til andre aktuelle grupper.

Noe av informasjonen får vi også oversatt til ulike språk, og sprer det til grupper av innvandrere som det er aktuelt for. Det gjelder for eksempel småbarnsstell og fiske i spesielt forurensede deler av sjøen.


Kontakt:

Stavanger kommune, Miljøseksjonen - prosjektleder Gabriele Brennhaugen, tlf. 5150 7437 eller 976 26 023.

 

Stavanger kommune, Øvre Kleivegate 15, postboks 8001, 4068 Stavanger,
Org.nr: 964 965 226

Tlf: +47 51 50 70 90

Ansvarlig redaktør: Kommunikasjonssjef Marianne Jørgensen

Nettredaktør: Tone Gaard
Nyhetsredaktør: Øyvind Berekvam