Den europeiske Mobilitetsuka 2017

Hvert år i september arrangeres den europeiske Mobilitetsuka i mange byer over hele Europa.

Og det skjer litt av hvert i Stavanger den 16.-22. september

Miljøsøndag 17. september kl 12-16
Lyst til å prøve selvkjørende buss? Eller sitte på med en av Norges eneste batteribusser? Hva med å prøve elsykkel eller kassesykkel, prøvesitte elbil, få reparert en ødelagt dings eller stille vanskelige spørsmål til en lokalpolitiker? Søndag den 17. september klokken 12-16 får du sjansen til både dette - og til mye mer. Kommunen sammen med over 60 organisasjoner og virksomheter stenger nok en gang sentrum for biler og arrangerer Miljøsøndag for syvende år på rad. På Miljøsøndag sine nettsider kan du lese om alle aktiviteter og hele programmet.

Kort tur? La bilen stå - sykle eller gå
Fredag den 15. september lanserer Stavanger på sykkel sin Facebook-kampanje «Kort tur? La bilen stå – sykle eller gå». Stavanger på sykkel vil vise filmsnutter på Facebook som setter korte bilturer på spissen. Og både Ordføreren, Sahfana Mubarak Ali og Leif Arne Moi Nilssen er med som skuespillere. Ved å kommentere med sine egne korte, «underlige» bilturer blir man med i trekning av to elsykler.

PARK(ing)Days den 15. og 16. september
PARK(ing)Days arrangeres den 15. og 16. september. Kommunen sammen med butikker og cafeer forvandler ni parkeringsplasser i Stavanger sentrum til grønne parker for to dager. Kommunen deler ut gratis lunsj på fredag klokken 10 ved Kjellandstatuen. «Parkbesøkende» kan ta bilder og være med i en Instagramkonkurranse med sentrumsgavekort som premie. Hensikten med PARK(ing)Days er å invitere til sosialt samvær ute i bygatene, hvor det ellers står biler. På denne siden finner du kart over parkene og info om konkurransen i Stavanger. PARK(ing)Days arrangeres også i Sandnes og Sola.

Sitater på fortau
I løpet av Mobilitetsuken vil det også dukke opp hyggelige sitater og «Takk for at du går» på forskjellige fortau i hele kommunen for å gjøre turen litt hyggeligere for de som går.

Beintøffe elever
Den nasjonale Gå til skole-konkurransen Beintøft er i full gang i Mobilitetsuka. I Stavanger er 2825 barneskoleelever i sving for å vinne den lokale hovedpremien på 10.000 kroner. Mer info finner du på Beintøft sine nettsider.

Hva er hensikten med Mobilitetsuka?
Hensikten med Mobilitetsuka er å få oss til å tenke over egne reisevaner og kanskje snu dem i en mer miljøvennlig retning. Med dette mener vi gange, sykkel og kollektivtransport. Mer info finner du på Mobilitetsuken sine nettsider.

I 2017 deltar rundt 1500 europeiske byer, derav 31 i Norge. Stavanger, Sandnes, Sola og Randaberg samarbeider  om Mobilitetsuken på Nord-Jæren.

Tema for årets kampanje er «Miljøvennlig, smart og felles transport».

Sentralbord 51 50 70 90

Varsle om feil

Stavanger kommune, Øvre Kleivegate 15, postboks 8001, 4068 Stavanger,
Org.nr: 964 965 226

Tlf: +47 51 50 70 90

Ansvarlig redaktør: Kommunikasjonssjef Marianne Jørgensen

Nettredaktør: Tone Gaard
Nyhetsredaktør: Øyvind Berekvam