Si din mening om kulturplanen

Vi ønsker å invitere deg aktivt med i arbeidet med den nye kulturplanen. Les hvordan du kan bidra.

Åpning av Kapittel-festivalen 2016. I samarbeid med Obstfelder 150 år. Arbeidet med kulturplanen er godt i gang. Medvirkning har en verdi i seg selv, samtidig som den er avgjørende for å lage den best mulige planen. I tiden fremover inviterer vi til flere kulturdialoger og dessuten mer spissede drøftinger med konkrete kunst- og kulturgrener.

Femte dialogmøte 2. juni 2017
Tema: Smart kultur - kunst og teknologi
Tid: 2. juni kl. 08.30 - 10.30. Sted: Norsk Oljemuseum

Bystyret har vedtatt at kunst skal være en av bærebjelkene i Stavangers smartbysatsning. I veikartet for smartbyen heter at det smartbyprosjektet skal "bidra til nyskaping i skjæringsfeltet mellom kunst, design, arkitektur, teknologi og sosialt liv."

Men hvordan gjør vi egentlig det?

Fjerde dialogmøte 28. april 2017.
Tema: Kunst og arkitektur - uterom og byutvikling
Tid: Fredag 28. april, kl. 08.30-10.30.
Sted: Metropolis

Stavangers kulturpolitikere ønsker at Stavanger skal satse mer på å utnytte potensialet mellom kunst og arkitektur, uterom og byutvikling. Er vi fornøyde med dagens kunst i det offentlige rom? Utnytter vi mulighetene til samspill mellom kunst og arkitektur?

Tredje dialogmøte 5. april 2017
Tema: Ung kultur - hva er viktigst for kulturbyen Stavanger?
Tid: Onsdag 5. april, kl. 18.00-20.00
Sted: Metropolis.

Hvordan skal kulturbyen Stavanger se ut mellom 2018 og 2025? Hva er bra med kulturbyen Stavanger i dag? Hva mangler? Blir ungdomskultur tatt på alvor? Har vi det du trenger for å utvikle deg kreativt?

Uansett om du driver med svartmetall, teater, dans, film, dataspill, korps, sang eller kunst trenger vi ideene dine for å skape en best mulig kulturby de neste åtte årene!

Andre dialogmøte 24. februar 2017
Kulturdialogen fant sted hos Stavanger kulturskole fredag 24. februar kl. 08.30.
Tema: Talentutvikling og utdanning

Første dialogmøte 27. januar 2017
Det første møtet fant sted 27.01  i Kunsthall Stavanger.
Tema var "Lokal kulturpolitikk med nasjonale ambisjoner." Se bilder fra arrangementet

Vi ønsker innspill!
Selve planprogrammet sendes ut i vår, og da starter den formelle høringsprosessen. Men vi ønsker innspill, kommentarer og forslag og andre bidrag til debatt og dialog fortløpende. Ny kulturplan vil omfatte hele det såkalt utvidede kulturbegrepet med unntak av idrett.

Les mer om planarbeidet på facebook.com/kulturplanen

Her sier du din mening:

1. Fyll ut nettskjema ved å trykke her.
  2. Sende epost til postmottak.kbu@stavanger.kommune.no / kulturplanen@stavanger.kommune.no
  3. Bli med i debatten på Facebook.com/kulturplanen

Fra lanseringen av filmen "Oljeunge" som vises på Norsk oljemuseum. (Foto: Shadé Martins, Norsk Oljemuseum)