Ledig stilling: Leder for smartbyen Stavanger

Vil du lede Stavangers ferd mot et smartere samfunn?

Stavanger skal befeste og videreutvikle sin posisjon som ledende smartby. Nå har vi startet jakten på personen som skal lede et av Stavangers viktigste satsningsområder de kommende årene.

Er du en tillitvekkende og innovativ leder med en visjonær tilnærming? Er du opptatt av samfunnsutvikling og har gode samarbeids- og kommunikasjonsevner? Da er du kanskje personen som vil lede et av Stavangers mest spennende satsningsområder de kommende årene.

Stavanger skal befeste og videreutvikle sin posisjon som ledende smartby. Sammen skal vi skape løsninger som gir flere arbeidsplasser, store miljøgevinster og bedre kommunale tjenester. Lederen for smartbyen Stavanger skal stå i spissen for dette arbeidet.

Hovedoppgaver:

• Lede smartbykontoret
  • Formidle smartbyen regionalt, nasjonalt og internasjonalt
  • Forankre smartbyen internt i kommunen
  • Skape flere samarbeids- og partnerskapsmodeller og arenaer
  • Inspirere til samarbeidsprosjekter, og utarbeide kriterier for finansiering av disse
  • Videreutvikle samarbeidet om bruk og deling av åpne data

Utvikling av smartbyen krever tett samarbeid mellom kommune, næringsliv og akademia. Kandidaten vi etterlyser har god kompetanse om regionen, et godt nettverk i næringslivet og stor forståelse for smartbyteknologi.

Søknadsfrist 30. april | Søk på stillingen

Hovedretning
Smartby skal være en hovedretning for framtiden i Stavanger. Smarte løsninger skal sørge for at kommunen har evnen til å håndtere de kommende samfunnsutfordringene. Ordfører Christine Sagen Helgø beskrev det nylig slik i formannskapet:
- Smartbyarbeidet tilhører innbyggerne. Det er de vi gjør dette for. Smartbyen vil skape flere arbeidsplasser, gi store miljøgevinster, bedre tjenester og innsparinger for kommunen, uttalte hun.

Smartbykontor
Veikartet for smartbyen ble vedtatt like før jul i fjor, og for kort tid siden vedtok politikerne i formannskapet etableringen av et smartbykontor i Stavanger. Kontoret vil ha en viktig rolle som pådriver og initiativtaker, og det vil på det nåværende tidspunkt være behov for mellom to og tre årsverk for å etablere og utvikle smartbyen. I første omgang er det leder av smartbykontoret som skal finnes.
- Dette er utvilsomt en av de mest spennende stillingene som lyses ut i vår landsdel i år. Vi vet at både Stavanger som kommune og Stavanger som bysamfunn må og vil forandre seg. Dagens løsninger vil ikke fungere i morgen. Kravene og forventningene fra innbyggerne endres i takt med deres nye hverdag. Lederen av smartbykontoret skal hjelpe til med å finne de smarte løsningene som tar oss igjennom endringene, sier rådmann Per Kristian Vareide.

Kontaktinformasjon om stillingen:
Kontakt Visindi ved Stig Finnerud, tlf. 913 39 600, eller Silje Finnskog Jensen, tlf. 473 04 857, for en uforpliktende samtale om stillingen. Du kan også kontakte Stavanger kommune ved direktør for bymiljø og utbygging, Leidulf Skjørestad på tlf. 911 51 462.  Alle henvendelser behandles konfidensielt, om ønskelig også overfor oppdragsgiver i innledende fase. Vi gjør oppmerksom på at prosessen gjennomføres i samsvar med Offentlighetsloven.

Kontaktinformasjon:

Leidulf Skjørestad, direktør bymiljø og utbygging

Solveig Sundt, prosjektleder Smartbyen Stavanger

Dokumenter: