PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

  1. Hjem
  2. Helse og omsorg
  3. Helse- og velferdskontor

Helse- og velferdskontor

Kort fortalt

  • Stavanger kommune har to kontorer; helse- og velferdskontor sør og helse- og velferdskontor nord.
  • Bostedsadressen din avgjør hvilket du tilhører. Se kart på siden.
  • Helse- og velferdskontorene forvalter helse- og omsorgstjenestene i Stavanger kommune.
  • De gir også råd og veiledning, og legger til rette for gode tjenester til innbyggere som trenger det.
  • Du finner søknadsskjema lenger ned på siden.

Hvem kan søke om helse- og omsorgstjenester?

Du som har behov for helse- og omsorgstjenester, kan søke. Hvis du søker om helse- og omsorgstjenester for første gang vil du bli innkalt til en samtale, enten på helse- og velferdskontoret eller der du er. Du vil få informasjon om de ulike tjenestene kommunen tilbyr. For å kunne behandle søknaden din, trenger vi samtykke til å utveksle helseopplysninger med for eksempel sykehus, fastlege og Nav. Helse- og velferdskontoret kartlegger deretter situasjonen din, og vurderer hvilke tjenester kommunen kan tilby.

Hvilket helse- og velferdskontor tilhører jeg?

Søk i det digitale kartet og finn ut hvilket helse- og velferdskontor du tilhører. Digitalt kart helse- og velferdskontor

Hvordan søker jeg om helse- og omsorgstjenester? 

Du kan fylle ut søknadsskjema som du finner her.

Du som trenger tjenester skal skrive under på skjemaet. Dersom andre skriver under, skal skriftlig fullmakt legges ved. Hvis du som søker ikke er i stand til å gi skriftlig fullmakt, må dette begrunnes i søknadsskjemaet.

Send utfylt søknadsskjema til Stavanger kommune, postboks 8095 Forus, 4068 Stavanger. Skjemaet kan ikke sendes på e-post på grunn av personvern. Skjemaet kan også leveres til helse- og velferdskontorene.

Hva skjer etter at jeg har søkt?

Du vil få skriftlig svar på søknaden innen en måned, avhengig av hvor akutt eller omfattende behovet ditt er. Du har rett til å klage på vedtaket. Informasjon om dette finner du i svaret fra helse- og velferdskontoret.

Omsorgsboliger administreres av boligkontoret

Koordinerende enhet

Koordinerende enhet ved helse- og velferdskontorene skal bidra til å sikre helhetlige og koordinerte tjenester. Koordinerende enhet har ansvar for habilitering, rehabilitering og individuell plan. Enheten skal også oppnevne koordinator for de som har behov for langvarige og koordinerte tjenester. Koordinerende enhet har egne barnekoordinatorer.

Barnekoordinator

Familier som har barn med alvorlig sykdom, skade eller nedsatt funksjonsevne som trenger ulike velferdstjenester, har rett til en barnekoordinator. Disse kriteriene må være oppfylt:

  • Familien venter barn eller har barn under 18 år.
  • Barnet har alvorlig sykdom, skade eller nedsatt funksjonsevne.
  • Barnet vil ha behov for langvarige og sammensatte eller koordinerte helse- og omsorgstjenester eller andre velferdstjenester.

Helse- og velferdskontoret vil gjøre en individuell, konkret vurdering av om vilkårene er oppfylt. Barnekoordinatoren vil blant annet sørge for koordinering av tjenestene til familien og barnet. Koordinatoren har også ansvar for å følge opp og tilrettelegge helse- og omsorgstjenester/andre velferdstjenester.

Les mer om barnekoordinator på helsedirektoratet.no

Kontaktperson for demens

Alle personer med demens tilbys en fast kontaktperson ved sitt helse- og velferdskontoret. Det gjelder også de som ikke har behov for kommunale tjenester når diagnosen er stilt. Kontakt helse- og velferdskontoret ditt hvis du har demens og ønsker en kontaktperson. Du og dine pårørende kan få oppfølging og informasjon om ordningen hjemme hvis dere ønsker det.

Pakkeforløp rus og psykiatri

Pakkeforløp innen rus og psykisk helse skal sikre samarbeid mellom bruker, eventuelt pårørende, fastlege, spesialisthelsetjenesten, kommunale helse- og omsorgstjenester og andre relevante aktører. Helse- og velferdskontorene kan kontaktes for mer informasjon om pakkeforløpene. Helse- og velferdskontorene skal være med og sikre at utredning, behandling og oppfølging er individuelt tilpasset og skjer uten unødvendig ventetid.

Mer informasjon finner du også på helsedirektoratet.no

Pakkeforløp hjem for pasienter med kreft

Sykehuset avklarer med pasientene på sykehuset om vedkommende ønsker oppfølging i kommunen. Hvis ja sender sykehuset en skriftlig henvendelse til kommunen og ber om at pakkeforløp iverksettes. Helse- og velferdskontoret kontakter pasienten om en samtale. En pasient som takker nei til tilbudet på sykehuset, kan likevel få pakkeforløp-oppfølging hjemme ved å kontakte helse- og velferdskontoret. Alle som får en kreftdiagnose kan få pakkeforløp, det gjelder også barn.

Les mer på helsedirektoratet.no

Helse- og velferdskontor nord

Besøksadresse: Byfjordparken 15
Postadresse: Postboks 8095 Forus, 4068 Stavanger

Telefon: 51 91 49 01
E-post: helse.velferdskontor.nord@stavanger.kommune.no

Åpningstid: 10:00 - 14:00
Telefontid: 09:00 - 11.00 og 12:30-15:00

Helse- og velferdskontor sør

Besøksadresse: Lagårdsveien 80
Postadresse: Postboks 8095 Forus, 4068 Stavanger

Telefon: 51 91 49 02 
E-post: helse.velferdskontor.sor@stavanger.kommune.no

Åpningstid: 10.00-14.00
Telefontid: 09.00-11.00 og 12.30-15.00