Oppsøkende sosialt arbeid
Uteseksjonen har som mål å avdekke symptomer på negativ utvikling i ungdomsmiljøet. Dette avdekkes gjennom systematisk oppsøkende sosialt arbeid, og observasjoner i sentrum og i bydelene. Det overordnede målet er tidlig intervensjon, og tidlig kunne identifisere negativ utvikling hos unge. Hovedprinsipper i oppsøkende arbeid er tilgjengelighet over tid og jevnlig tilstedeværelse på de unges arenaer for å tilby kommunale tjenester med lav terskel. Kontakten med unge baseres på frivillighet og medvirkning.
Individuell oppfølging
Et av målene er å få kartlagt ulike problemstillinger, og ved behov bistå i å få vedkommende inn i andre mer spissede/ tilpassede hjelpesystem som allerede eksisterer. Uteseksjonen fungerer ofte som los inn i til andre tjenester. Uteseksjonens ansatte er alle helse -og sosialfaglig utdannet og har erfaring i å snakke med unge om mange ulike tema. Dette kan være konflikter hjemme, bruk av rusmidler og/eller tema som kan være vanskelig å fortelle til andre.
Uteseksjonen kan også bistå i støtte og veiledning til foresatte og familier.
Når kan Uteseksjonen hjelpe?
Uteseksjonen er et lavterskeltilbud der de unge selv, deres familier eller samarbeidspartnere kan ta kontakt for hjelp. Uteseksjonen samarbeider nært med instanser som møter risikoutsatte unge for å skape endring og bistå i å mestre eget liv.
Ved oppfølging av unge er dette alltid basert på samtykke fra den unge. Oppfølgingen er målrettet, og de unge er selv med på å definere målet med oppfølgingen.
I alt oppfølgingsarbeid jobber vi ut fra samarbeid med barn og unge, med utgangspunkt i FNs barnekonvensjon: Alle handlinger og avgjørelser som angår unge, skal gjøres til de unges beste. For å finne ut av hva som er det beste for den unge, må de få uttale seg fritt. For å uttale seg fritt må de unge få nok og god informasjon, oppleve å være trygg. De unges rett til privatliv må ivaretas.
De ansatte i Uteseksjonen har taushetsplikt.
Når jobber vi
Mandag 08.00-15.00
Tirsdag-torsdag: 08.00-22.30
Fredag: 08.00-23.00