- Et serveringssted er et sted der det foregår servering av mat og/eller drikke, og der forholdene ligger til rette for fortæring på stedet.
- Alle som vil drive serveringssted skal ha serveringsbevilling gitt av kommunen.
Serveringsbevilling
Kort fortalt
Dette må du gjøre før du søker om serveringsbevilling
Du må skaffe alle disse vedleggene før du sender søknaden:
- Firmaattester for alle selskaper som er involvert i driften av stedet
- Eierinteresser dokumentert av regnskapsfører/revisor
- Skatteattest for søker, eier og andre med vesentlig innflytelse over virksomheten
- Bekreftelse fra MVA-manntallet (kan bestilles her: Altinn - Registerutskrift )
- Tegning av lokalet inne og ute
- Driftskonsept
- Kopi av meldeskjema til Mattilsynet for oppstart av virksomhet
- Dokumentasjon fra revisor/regnskapsfører på daglig leders ansettelse i virksomheten
- Bestått etablererprøve for daglig leder (styrer)
- Overdragelsesavtale (dersom det er en overdragelse av eksisterende virksomhet)
Etablererprøven
Før du søker om serveringsbevilling må du dokumentere at det er ansatt en styrer som har bestått etablererprøven. Følg lenken til Rogaland brann og redning IKS for prøvedatoer og mer informasjon.
Slik søker du serveringsbevilling
Du søker om serveringsbevilling via elektronisk skjema.
Hvor lang tid tar det før søknaden blir behandlet?
Saksbehandlingstiden for søknader om serveringsbevilling er normalt to måneder.
Saksbehandlingstiden regnes fra det tidspunkt søknaden er fullstendig.
Når søknaden er fullstendig, sendes den til uttalelse til politiet og skatteetaten.
Behandlingstiden kan bli lenger dersom de offentlige etatene har bemerkninger til saken, eller dersom du gjør endringer underveis i saksbehandlingen.
Kontaktinformasjon
Juridisk avdeling
- Besøksadresse:
-
Postboks 8001 4068 Stavanger
- Telefon:
- 51 50 70 90
- E-post:
- bevilling@stavanger.kommune.no