Mottak- og oppfølgingssenter for unge - MO-Ung
MO-Ung er et tilbud for ungdom og unge voksne mellom 15-25 år med rusproblemer, med eller uten samtidig psykiske plager, og deres familier. MO-Ung er kommunens lavterskel- og behandlingstilbud som skal gi rask hjelp – uten krav til henvisning eller formell søknad på tjenesten. Vi er et tjenestetilbud for innbyggere i Stavanger kommune. Vi anbefaler å ta kontakt på telefon og avtale tid.
Kontakt oss
Besøksadresse: Bjergsted Terrasse nr 11, inngangen er rett over veien fra parken bak konserthuset.
Telefon: 969 43 218
Facebook: MO-Ung, mottak - og oppfølgingssenter for unge, Stavanger kommune | Facebook
Åpningstider:
mandag, onsdag og torsdag: 08:00-20:00
tirsdag og fredag: 08:00-15:30
MO-Ung gir tilbud om samtale uten henvisning og uten lang ventetid. Tilbudet er gratis.
Indviduelle samtaler
Hos oss vil du møte ansatte som har kompetanse om rusmidler, avhengighet og psykiske plager. Ungdom som tar kontakt med oss har ulike erfaringer med rusbruk, hvor rusen kan ha ført til utfordringer med familie, skole, økonomi og venner og kan påvirke den fysiske og psykiske helsen. Rusbruken er ofte en "time out" for å unngå å kjenne på vonde følelser. Mange kjenner på skyldfølelse, dårlig selvbilde, følelse av ensomhet og at man ikke håndterer sin egen hverdag. Ungdommen velger selv hvor ofte og over hvor lang tid en ønsker kontakt med oss. Sammen forsøker vi å finne løsninger og styrke troen på at et liv uten rus er mulig.
Familieoppfølging
MO-Ung tilbyr individuelle samtaler til familie og andre pårørende. Vi gir oppfølgingstilbud til blant annet foreldre, søsken, besteforeldre og kjærester/venner. Den pårørende vil få sin egen kontaktperson. Mange ganger er det foreldre som først tar kontakt før ungdommen er klar til å ta imot hjelp. Våre erfaringer er at rusbruken har medført bekymring, usikkerhet, skam, stress og konflikter i en familie. Vi ser derfor nytten av å samle familien for å øke forståelsen for hverandres perspektiv og følelser.
Våre samarbeidsinstanser
MO-Ung kjenner godt til hjelpeapparatet og i samarbeid med deg kan vi ta kontakt med andre støttespillere. Blant annet samarbeider vi med:
- Spesialisthelsetjenesten
- NAV
- Helse og- velferdskontor
- Barnevernstjenesten
- Uteseksjonen
- Frivillige- og brukerorganisasjoner
- Rogaland fylkeskommune
Noen av instansene vil være tilstede hos oss.
Barnevernstjenesten og Ung rettshjelp har faste dager i våre lokaler.
Døgntilbud
Å bli rusfri tar tid og kan være krevende å stå i alene. I vårt døgntilbud har vi tro på faste rammer og struktur for å gi best mulig beskyttelse, trygghet og omsorg.
Døgntilbudet har 6 plasser og er for unge mellom 18-25 år som ønsker å bli rusfrie. Døgntilbudet har en varighet på inntil 3-4 måneder, hvor man forbereder seg til videre langtidsbehandling i spesialisthelsetjenesten eller til arbeid,skole og bolig.
Vurdering av inntak skjer etter en kartlegging/oppfølging ved mottak - og oppfølgingsavdelingen.
Døgntilbudet består av blant annet individuelle samtaler, grupper, undervisning, fysisk aktivitet og praktiske gjøremål. I samarbeid med behandler i spesialisthelsetjenesten og den unge voksne, forsøker vi å utarbeide mål og tiltak for en rusfri hverdag.
Rådgivende enhet for russaker lovpålagt tjeneste
Stavanger kommune har organisert Rådgivende enhet for russaker (RER) under følgende virksomheter.
Mottak og oppfølgingstjenester for unge (MO-Ung) har ansvar for saker som omfatter aldersgruppen 15-25 år
I den rådgivende enheten for russaker er det ansatt egne koordinatorer som kaller inn og møter personer som ilegges møteplikt for enheten. Det er påtalemyndighet og domstol som bestemmer et eventuelt oppmøte som vilkår for en bestemt strafferettslig reaksjon. Jf. lov om kommunale helse- og omsorgstjenester m.m. § 3-9 b
Rådgivende enhet for russaker utvidet tilbud
I påvente av regjeringens forebyggings- og behandlingsreform har Stavanger kommune utvidet funksjonen til rådgivende enhet for russaker.
Vi utvidet tilbudet ved enheten til å omfatte alle innbyggere og ansatte som har behov for informasjon, råd og veiledning om rus, rusmidler og tjenestetilbud. Her kan man også få hjelp til å komme kontakt med kommunens og spesialisthelsetjenestens tilbud ved rusproblematikk.
Kontaktinformasjon:
Kontakt Anne Lesto på telefon 906 67 269
Andre tilbud
Hjelp til skolearbeid
Tilbudet gjelder alle i målgruppen for MO-Ung fra 15 - 25 år. Dersom du har behov for hjelp til skolearbeid eksempelvis skoleoppgaver, prøver og tekstforståelse er dette et tilbud for deg. Hjelp til skolearbeid tilbys både på dagtid og ettermiddag på tirsdag, onsdag og torsdag. Foreløpig åpen for alle fag. Hjelpe en til en eller i grupper.
Ta gjerne kontakt for mer informasjon og påmelding med din kontaktperson på MO-Ung eller ring vaktelefonen på 969 43 218.
Psykomotorisk behandling
Psykomotorisk behandling er en del av oppfølgingstilbudet ved MO-Ung. Kristin Sørstrand Æsøy har spesialisering i psykomotorisk fysioterapi og vil gi mulighet for psykomotorisk behandling for både ungdommer og pårørende - individuelt og i grupper.
Psykomotorisk fysioterapi retter seg mot bevisstgjøring og endring av spenningstilstandene i kroppen, og søker å fremme fortrolighet og kontakt med egen kropp. Pust og spenningstilstander i muskulatur påvirkes kontinuerlig- og i takt med våre livserfaringer, og hvordan vi har det med oss selv. Stress, bekymringer, konflikter, traumatiske opplevelser og livsbelastninger virker inn på vår kropp og vår kroppsopplevelse. Vedvarende spenningsmønster kan låse seg over tid, og gi smerter i muskler og skjelett, eller andre plager som søvnvansker, kroppslig uro, angst og lignende. Psykomotorisk fysioterapi har som mål å være hjelp til selvhjelp.Behandlingen søker å bidra til blant annet:
- Økt trivsel, livsglede og bedre funksjon i hverdagen. - Øke mestringsfølelsen - Smertemestring - Bli bedre kjent med kroppens reaksjoner og hva de kan være uttrykk for. - Forstå kroppens forsvar og reaksjon på ytre og indre livspåvirkninger i livet. - Øke kontakt med egne følelser, behov og grenser. - Fremme evnen til å regulere egne følelser og handlinger. - Lære mer om sammenhengen mellom kropp, tanker og følelser.For interesse og mer informasjon ta kontakt med din kontaktperson på MO-Ung.
Trening med strikk
Trening med strikk er en effektiv og skånsom trening for hele kroppen. Treningsformen kan aktivere musklene tilsvarende som vanlig styrketreningsutstyr. Treningsmetoden er særlig gunstig for deg som har hatt et opphold i trening og ønsker å komme i gang igjen.
Strikktreningen er i MO-Ung sine lokaler. Vi trener hver tirsdag kl. 13.30 – 14.15, og onsdager kl.16.00 – 16.45 for ungdommer og pårørende som er i oppfølging hos MO-Ung.
For mer informasjon ta kontakt med din kontaktperson på MO-Ung eller ring vakttelefonen på 969 43 218.
YOGA med Gyda
Gyda har lang erfaring med Yoga og har utdanning i Vintasa Yoga. Yogatimene er en god blanding av avspenningsøvelser, pusteteknikker og aktive yogastillinger. Hun er opptatt av at timene skal passe alle og vil ta eventuelle hensyn.
Yogatilbudet er i MO-Ung sine lokaler. Vi har yoga hver tirsdag fra kl. 14:30 – 15.15 for ungdommer og pårørende som er i oppfølging hos MO-Ung.
For mer informasjon ta kontakt med din kontaktperson på MO-Ung eller ring vakttelefonen på 969 43 218.
Powerplay Hockey (oppstart mandag 16.september 2024)
Er et tilbud for deg som har utfordringer med rus, med eller uten samtidige psykiske plager. Tilbudet er et samarbeid mellom Stavanger Kommune og Oilers. Hockeytreningen foregår i DNB Arena mandager fra kl. 12:30 til 15:00.
Vi tilbyr opplæring og veiledning. Du får låne Hockeyutstyr dersom du ikke har selv.
Ta kontakt med Frode Østberg for mer informasjon på telefon: 482 99 419.
Kontaktinformasjon
Lisbeth Skibenes
Mottak og-oppfølgingssenter for unge
Avdelingsleder
- Mobil:
- 948 64 551
- Telefon:
- 51 91 38 97
- E-post:
- lskibene@stavanger.kommune.no
Sofie Njærheim Thorsvik
Mottak- og oppfølgingssenter for unge
Spesialvernepleier
- Mobil:
- 477 82 074
- Telefon:
- 51 50 88 94
- E-post:
- sofie.njaerheim.thorsvik@stavanger.kommune.no
Weronicha Sikveland Haugsnes
Mottak- og oppfølgingssenter for unge
Barnevernspedagog
- Mobil:
- 476 97 417
- Telefon:
- 51 91 25 42
- E-post:
- weronicha.sikveland.haugsnes@stavanger.kommune.no
Anne Merete Lesto
Mottak og- oppfølgingssenter for unge
Ungdomskoordinator
(Rådgivende enhet for russaker)
- Mobil:
- 906 67 269
- Telefon:
- 51 50 81 89
- E-post:
- anne.merete.lesto@stavanger.kommune.no
Berit Flemsæter
Mottak og- oppfølgingssenter for unge
Veileder/jurist
- Mobil:
- 948 65 958
- Telefon:
- 51 50 86 93
- E-post:
- berit.flemseter@stavanger.kommune.no
Camilla Hove-Korsmo
Mottak og- oppfølgingssenter for unge
Sykepleier
- Mobil:
- 476 99 019
- Telefon:
- 51 50 76 19
- E-post:
- camilla.hove-korsmo@stavanger.kommune.no
Frode Østberg
Mottak og- oppfølgingssenter for unge
Barnevernspedagog
- Mobil:
- 482 99 419
- Telefon:
- 51 50 86 13
- E-post:
- frode.ostberg@stavanger.kommune.no
Gudrun Espevold
Mottak og- oppfølgingssenter for unge
Sykepleier
- Mobil:
- 468 98 328
- Telefon:
- 51 91 38 92
- E-post:
- gudrun.espevold@stavanger.kommune,.no
Nina Gundersen
Mottak- og oppfølgingssenter for unge
Sykepleier
- Mobil:
- 488 68 220
- Telefon:
- 51 50 70 50
- E-post:
- nina.gundersen@stavanger.kommune.no
Silje Roska
Mottak- og oppfølgingssenter for unge
Vernepleier
- Mobil:
- 969 42 442
- E-post:
- silje.roska@stavanger.kommune.no
Kristin Sørstrand Æsøy
Mottak- og oppfølgingssenter for unge
Psykomotorisk fysioterapeut
- Mobil:
- 940 07 287
- E-post:
- kristin.sorstrand.aesoy@stavanger.kommune.no