Stavanger trenger flere støttekontakter
Vil du gjøre en forskjell for et medmenneske? Bli støttekontakt!
Denne nyheitssaka er meir enn ein månad gammal. Innhaldet kan derfor vera forelda eller ikkje oppdatert.
Gå til stavanger.kommune.no/nyheter for siste nytt.
En støttekontakt kan ha avgjørende betydning for et annet menneske. Noen ganger kan det være forskjellen som gjør at et ungt menneske får tro på seg selv og kommer over i et bedre og mer utviklende spor. Et spor som handler om å utfolde seg bedre, mestre ulike livssituasjoner og få tillit til seg selv og andre gjennom samvær og aktiviteter over tid.
- Samværet med en støttekontakt skal gi glede og mestring, noe å se fram til og gode minner å se tilbake på. Å bli støttekontakt kan hjelpe et menneske mer enn du aner, samtidig som du selv kan få positive opplevelser, sier koordinator for støttekontakter, Per Kristian Sættem.
Hvem trenger en støttekontakt?
Mange barn, ungdommer og voksne i Stavanger trenger en støttekontakt. Noen trenger bistand i en overgangsfase, andre i flere år. De som trenger støttekontakt, har ofte problemer med å komme seg ut på egen hånd. Noen har lite nettverk, en utviklingshemming, en fysisk skade, sosiale eller psykiske problemer.
- Som støttekontakt vil du kunne gi et annet menneske økt livskvalitet, sier Sættem.
Hva kreves av deg?
Du bør ha fylt 18 år. Hvis du kjenner vedkommende fra før, kan vi gjøre unntak og ansette deg som er mellom 16 og 18 år. Du må være stabil, pålitelig og kunne holde inngåtte avtaler. Du bør kunne binde deg for minimum ett år, gjerne lengre. Du har overskudd å gi av, du er trygg på deg selv, er fleksibel og har evne til samarbeid. Du må i noen situasjoner kunne sette tydelige grenser, omsorgsfullt, men bestemt. Alkohol og andre rusmidler skal ikke brukes i samvær med brukeren. Du må ha godkjent politiattest.
Hvem trenger vi?
Vanlige folk, unge og gamle, menn og kvinner. Men Sættem har en ekstra oppfordring:
- Også du som har slitt selv og har kjent på hva det vil si å ha motgang i livet, kan være støttekontakt for andre. Du vet hvor skoen trykker. Og du vet at det som hjalp deg ikke nødvendigvis er det som hjelper andre. Vi er forskjellige og har ulike behov. Men det forutsettes at den som skal hjelpe andre sårbare mennesker har god psykisk helse og har et avklart forhold til egne utfordringer, sier Sættem.
- Oppskriften finner dere sammen. Vi trenger deg som har forståelse for andres ulike behov og reaksjoner. Du kan se mennesker som de er, bak utrygghet og fasade. Vi trenger deg med et åpent hjerte og et vennlig sinn. Vi trenger deg som er flink til å lytte og har respekt for egne og andres meninger, sier koordinatoren, og legger til at:
- Mennesker som trenger en støttekontakt, er ulike. Derfor trenger vi også støttekontakter som er forskjellige.
Les mer om ordningen og send inn søknad.
Kontakt koordinator for helse- og sosialkontorene i Stavanger:
Har du spørsmål? Ring Per Kristian på 51 50 78 05 eller send en e-post til: per.kristian.sattem@stavanger.kommune.no