Blime-dans på Domkirkeplassen

SAGA

Sølvberget planlegger et stort samarbeidsprosjekt mellom skoleelever og kunstnere som skal kulminere i en familiefest i sentrum.

Oppdatert : 21.04.2023

Sølvberget bibliotek og kulturhus planlegger et kunstnerisk samskapningsprosjekt der alle elevene i stavangerskolen, i samarbeid med lokale kunstnere, forfattere, artister og komponister, skal lage en festforestilling om byen vår. Prosjektet skal kulminere i en storslått familiefest i sentrum.

Barna former fremtiden, og det er derfor viktig at de setter seg inn i et langt tidsperspektiv. Gjennom Saga2025 får barna være med på å bevare litteraturen, og å tenke langsiktig – utover denne feiringen. Vi skal utforske dette ved å studere livsløpet til trær, og å inspirere dem til å sette ord på håp og drømmer for fremtiden, forteller prosjektleder Grethe Mo. 
 
I kjernen av Saga 2025 ligger Saga Skriveliga, et møtested mellom barn i alderen 9-13 år og frivillige medarbeidere. Her gis barna muligheten til å uttrykke seg gjennom kreativ skriving, og publisere sine egne bøker. Det er også en mulighet for voksne å jobbe med barn og kreativ skriving. 

Høydepunktet i selve jubileumsåret blir en stor barne- og familiefestival i pinsehelgen. Under festivalen skal en tidskapsel støpes inn i den nye byscenen på Arneageren. Denne tidskapselen vil inneholde nøkkelen til rommet i Stavanger byarkiv hvor barnas fortellinger er oppbevart, og skal ikke åpnes før Stavanger fyller 1000 år.