1. Stavanger2025
  2. Nyheter
  3. Hva er din beste langbord-opplevelse?
Gladmat i Pedersgata

Hva er din beste langbord-opplevelse?

– Når vi skal feire små eller store milepæler i livet, samles vi rundt et langbord. Et 900-årsjubileum må ha et festlig, inkluderende og fargerikt langbord, sier Lena Antonius, prosjektleder i Stavanger 2025.
Publisert : 20.06.2024

I forkant av årets Gladmat-festival inviteres publikum til å dele sin beste langbord-opplevelse.

Hvordan ser ditt beste langbord ut?
Hva er en god rundt bordet-samtale?
Hva er perfekt mat for et langbord?
Hvilke problemer kan et langbord løse og hvilke muligheter kan det gi oss?

Verdens beste langbord i Pedersgata i 2025

Målet er å samle inn langbordhistorier til neste års Gladmat. I 2025 skal det nemlig lages verdens beste langbord i Pedersgata, som representerer mangfoldet og historiene til gata.

– Langbordet vil ikke bare løfte fram de flinke matprodusentene og kokkene vi har i regionen, det vil også gi en felles opplevelse som vi tar med oss videre, sier Gladmat-sjef Maren Skjelde.

Pedersgata ble en del av Gladmat i 2023, med bilfrie strekk, populære gladmat-retter og masse folk på jakt etter gode matopplevelser. I år vil det også bli Gladmat-løyper i Pedersgata.

Pedersgata 2024.

Pedersgata er en av tre hovedpilarer i 900-årsjubileet. Pedersgata 2025 inviterer innbyggere til å ta i bruk Pedersgata på nye måter, for å bidra til positiv utviklingen av byrommene, og formidle matopplevelser og historiefortelling. 

– Vi gleder oss til å høre langbord-historier, og ikke minst oppleve verdens beste langbord i Pedersgata i 2025, sier Antonius.   

Vil du dele din langbord-historie?

Send dine opplevelser til Gladmat her. Svarer du innen tirsdag 25. juni kl. 12.00, vil du være med i trekningen av et gavekort på fem Gladmatretter fra Pedersgata som brukes i løpet av festivalen fra 26. – 29. juni 2024. 

Les mer om Gladmat i Pedersgata her.