Vi har hatt bursdagsfeiring!
De som kom innom standen vår, fikk høre om noe av det som skal skje i 2025, og de fikk utdelt bursdagsinvitasjon og selvfølgelig kake.
Matløypa er et årlig arrangement der publikum inviteres til å smake seg gjennom Ullandhaug og Sørmarka. I år bestod menyen blant annet av lam tilberedt i kokegrop på Jernaldergården, bærekraftig mat laget av tang og tare på Måltidets hus, vafler i Ullandhaugtårnet og matplanter i botanisk hage.
Hva er det beste med Ullandhaug?
Arrangementet var også en fin anledning til å foreta en uhøytidelig publikumsundersøkelse – vi var nysgjerrige på stavangerfolk sitt forhold til Ullandhaug, hvordan de bruker området og hva de liker best. De aller fleste svarte at de pleier å jogge eller gå tur i Sørmarka. Mange oppga også at de hadde studert på UiS eller at de har sin arbeidsplass der. Besøk i Botanisk hage og på Ullandhaug økologiske gård er tydeligvis også populært, mens noen går i Sørmarka for å plukke sopp eller leke i skogen.
Og hva er egentlig det aller beste med Ullandhaug? Ifølge vår undersøkelse er det helt klart turområdene og utsikten! Jernaldergården og kaféen i Ullandhaugtårnet er også populære turmål for byens innbyggere. Andre ting som ble trukket fram var kjekke akebakker, lysene på tårnet i førjulstiden og det at Ullandhaugtårnet er et synlig landemerke som man kan se fra «overalt» i distriktet vårt.
Til stede på Museumsnatt
Har du lyst til å høre mer om 900-årsjubileet og planene for 2025? Fredag 28. oktober er vi til stede på Museumsnatt, besøk vår stand på Stavanger museum!
Kontaktinformasjon
Stine Honoré
prosjektrådgiver Stavanger 2025
- Mobil:
- 906 38 492
- E-post:
- stine.honore@stavanger.kommune.no