Øy-is
Et stykke utenfor byen, på idylliske Kalvøy, driver familien Middelthon en liten gård. Her produserer de blant annet sin egen iskrem, Øy-is.
Iskremen er laget på lokale råvarer og får smaken fra håndplukkede bær fra drivhusene på gården. Drivhusene vitner om tidligere generasjoners produksjon av grønnsaker og blomster, som ble fraktet med egen båt til sentrum for å selges på torget.
Fru Middelthons Øy-is fraktes til utsalgssteder i byen på den gode gamle måten. Familien gjenopptar dermed den tradisjonsrike handelen mellom byen og distriktet slik den foregikk før i tiden. Øy-isen er laget på ekte fløte og finnes i ulike friske varianter som for eksempel bjørnebær, rabarbra, jordbær og bringebær.
Kontaktinformasjon
Stine Honoré
prosjektrådgiver Stavanger 2025
- Mobil:
- 906 38 492
- E-post:
- stine.honore@stavanger.kommune.no