Beintøffe skolebarn i Stavanger
Skolebarna i Stavanger har gått mest til skolen i hele Norge.
Denne nyhetssaken er mer enn en måned gammel. Innholdet kan derfor være foreldet eller ikke oppdatert.
Gå til stavanger.kommune.no/nyheter for siste nytt.
Sjetteklassinger fra Gausel skole.
Konkurransen Beintøft arrangeres av Miljøagentene hvert år. Konkurransen arrangeres i september, og målet er å inspirere elever til å å gå, sykle eller ta kollektivt til skolen. Over 53 000 skoleelever har deltatt i årets konkurranse og til sammen har de tilbakelagt over 1 millioner bilfrie kilometer i løpet av fire kampanjeuker. Blant dem var 3823 elever på 16 barneskoler i Stavanger.
I tillegg til å oppfordre barna til å finne mer bærekraftige måter å komme seg til skolen, skal konkurransen øke bevisstheten rundt klima og miljø, så barna har i tillegg fått ukesoppdrag med ulike temaer som for eksempel trafikk og forurensing, friluft, regnskogen, plast og resirkulering. Den endelige poengsummen er satt sammen av antall kilometer barna går, For å få høyere poengsum er det viktig å engasjere seg i ukesoppdrag.
Stavanger er best!
Nok en gang har skolebarna i Stavanger lagt ned en kjempeinnsats. Skolene i Stavanger kommune havner på første plass nasjonalt med antall km gått og CO2 spart. Prisen for beste 6. klasse i hele Norge går til 6B klassen fra Hafrsfjord skole, som også vant prisen i fjor for 5. trinn.
6B på Hundvåg skole har blitt kåret til beste klasse i 6. trinn i Rogaland. Gausel, Kampen og Hundvåg skole havner på henholdsvis første, andre og fjerde plass over de mest beintøffe skolene i hele Norge!
I tillegg til Beintøft sine priser skal Stavanger kommune dele ut egne premier.
10 000 kroner fra den kommunale potten går til Gausel skole som den mest beintøffe skolen i kommunen. Følgende skoler får 1000 kroner hver:
- 1C Våland skole
- 2A Buøy skole
- 3B Hundvåg skole
- 4C Gausel skole
- 5A Tasta skole
- 6D Våland skole
- 7B Kampen skole
Gode mobilitetsvaner
Imme Dirks Eskeland, som er rådgiver i klima- og miljøavdelingen, håper at konkurransen får flere barn til å velge mer miljøvennlig måter å komme seg på skolen.
- Vi håper at elevene fortsetter å gå til skolen i stedet for å bli kjørt av foreldrene. Det er bedre for både klima og det lokale miljøet, for trafikksikkerheten rundt skolene og ikke minst for elevene våre som sitter mye stille i løpet av en dag.
Eskeland understreker rollen av barnas mobilitetsvaner:
- Gir vi ungene våre gode mobilitetsvaner fra tidlig alder av, vil de helt sikkert fortsette med dette også i voksen alder, sier hun.