Feiret 500 bosatte flyktninger
Flyktningtjenesten markerte nylig at 500 flyktninger er bosatt i kommunen så langt i år.
Denne nyhetssaken er mer enn en måned gammel. Innholdet kan derfor være foreldet eller ikke oppdatert.
Gå til stavanger.kommune.no/nyheter for siste nytt.
Flyktningtjenesten feirer 500 bosatt flyktninger hittil i år.
Stavanger kommune passerte 500 bosatte flyktninger i uke 42. Dette er fem ganger flere bosatte enn i et normalår. I forhold til folketallet ligger Stavanger kommune helt i toppen i landet når det gjelder tempoet på bosettingsarbeidet. Se tall fra IMDi.
Leder for flyktningtjenesten Tor Arne Hartvigsen er svært fornøyd, og takket medarbeidere og kommunale samarbeidspartnere med en markering i flyktningtjenestens lokaler nylig.
-Tusen takk til alle som er med og bidrar til at vi kan holde trykket oppe på bosettingen. Stavanger kommune har aldri bosatt så mange før. Dette har vi klart takket være godt og systematisk samarbeid, sier Hartvigsen.
Oppbemannet
På grunn av krigen i Ukraina ble Stavanger kommune anmodet av Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) om å bosette 750 flyktninger i 2022, inkludert mindreårige flyktninger. Dette ble senere vedtatt av formannskapet. Tallet inkluderer 110 som kommunen hadde sagt ja til før Ukraina-krisen. For å håndtere anmodningen har flyktningtjenesten siden april oppbemannet med 22 medarbeidere. Disse jobber med bosetting og oppfølging, introduksjonsprogram og som merkantile/støttetjenester.
-Bosettingen er kun starten på kommunens integreringsarbeid. Vi koordinerer og fasiliterer offentlige tjenester og kontakt med frivillig sektor rundt nye familier. Vi jobber med 15-20 ulike nasjonaliteter, selv om hovedvekten nå er relatert til ukrainere, forteller Tor Arne Hartvigsen.
Trenger mange flere boliger
Flyktningtjenesten jobber systematisk videre mot måltallet 750. Fra mai til oktober har Stavanger kommune bosatt 80 flyktninger per måned. Tilgangen på boliger og nye anmodninger fra IMDi vil avgjøre om tempoet på bosettingen blir like høyt framover. Noen av de bosatte flyktningene får kommunale boliger, men hoveddelen leies inn fra det private markedet. Og det trengs mange flere innleide private boliger hvis målet skal nås.
-Blant de ukrainske flyktningene er det mange mindre familieenheter. Det krever et stort antall boliger. Eiendomsavdelingen gjør en utrolig god og viktig jobb, og har klart å leie inn over 150 boliger fra det private markedet. I tillegg har mer enn 100 familier selv funnet og fått godkjent bolig i det private leiemarkedet. Men vi trenger flere boliger, sier Tor Arne Hartvigsen.
Kontaktpersoner for medier:
Virksomhetsleder flyktningtjenesten Tor Arne Hartvigsen, 986 53 754.
Kommunalsjef BMU Eiendom Erik Thorsen Hirth, 908 37 395.