PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

  1. Hjem
  2. Nyheter
  3. Lokalt næringsliv støtter klimamålet

Lokalt næringsliv støtter klimamålet

Stavanger kommune mobiliserer lokalt næringsliv i arbeidet med å bli klimanøytrale innen 2030. I dag signerte flere næringslivsaktører samarbeidsavtaler som viser at de er innstilt på å bidra i den felles omstillingen.

Denne nyhetssaken er mer enn en måned gammel. Innholdet kan derfor være foreldet eller ikke oppdatert.

Gå til stavanger.kommune.no/nyheter for siste nytt.

frokostmøte med lokalt næringsliv

Stavanger kommune har satt seg et ambisiøst mål om å bli klimanøytral innen 2030. Mandag morgen samlet ordfører Sissel Knudsen Hegdal representanter fra lokalt næringsliv til en mobiliseringsfrokost. Under frokosten understreket ordføreren hvor viktig det er med et godt samarbeid mellom kommunen og næringslivet for å oppnå klimanøytralitet.

– For å nå de ambisiøse målene vi har satt oss, må vi være alt annet enn nøytrale. Vi er heldige som har et næringsliv som tar samfunnsutfordringene på alvor og velger å stå sammen med oss i dette viktige arbeidet. Klimanøytralitet er noe vi kun kan oppnå hvis vi jobber sammen, sa Hegdal.

Sterk lokal støtte
Flere av de fremmøtte bedriftene har allerede satt seg ambisiøse mål om å redusere sine egne klimagassutslipp og har iverksatt tiltak for å gjøre driften mer bærekraftig. Under frokosten ble det inngått viktige samarbeidsavtaler som markerer næringslivets dedikasjon til å bidra i den felles klimadugnaden.

– Vi ser allerede at næringslivet i Stavanger har tatt grep for å møte disse utfordringene. Det er en enorm styrke for kommunen at vi har aktører som setter konkrete og ambisiøse mål for sitt arbeid med bærekraft. Det viser at de tilpasser seg kommende krav og reguleringer, og dermed er et fremtidsrettet næringsliv, sier næringssjef Anne Woie.

Blant bedriftene som signerte avtaler var Smedvig Eiendom, Norsea Group, Lærdal Medical, og Lauvsnes Gartneri. Klyngene Energy Transition Norway, Blue Planet og Nordic Edge stilte også.

– Disse avtalene kommer i tillegg til samarbeidet med store aktører som eksempelvis Lyse, Rogaland fylkeskommune, Stavangerregionen Havn og IVAR. Disse aktørene har i lengre tid jobbet sammen med kommunen om en felles klimakontrakt, der vi forplikter oss til å fortsette arbeidet mot klimanøytralitet som en såkalt Mission City, sier Hegdal.

Ordfører Sissel Knudsen Hegdal og næringssjef Anne Woie.
Ordfører Sissel Knudsen Hegdal og næringssjef Anne Woie.

Mission Cities: En vei til grønn omstilling
Stavanger er en av 112 europeiske byer som er plukket ut som en ledestjerne i Europa, for å se på mulige veier for å oppnå klimanøytalitet. Dette er først og fremst en mulighet for Stavanger til å kunne oppnå våre egne forpliktelser om 80 prosent reduksjon innen 2030. Gjennom Mission Cities får Stavanger tilgang til nettverk, finansieringsmuligheter og kompetanse som vil være avgjørende i den grønne omstillingen.

En felles klimakontrakt er under utarbeidelse og skal legges frem til politisk behandling og signering i september, før den sendes inn til EU for godkjenning.

Veien videre mot 2030
At det lokale næringslivet også ønsker å støtte opp om det klimamålet og setter konkrete og ambisiøse mål for bærekraft, styrker Stavanger i arbeidet mot klimanøytralitet.

– Vi er helt avhengige av å få med oss alle, både næringsliv og innbyggere, for å nå målet. Derfor er jeg svært fornøyd med den positive responsen og mobiliseringen fra det lokale næringslivet. Med denne innsatsen tar Stavanger viktige skritt mot en grønnere fremtid, der byen vår går foran som et eksempel for resten av Europa, sier Hegdal.