PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske. Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Talende web har to lesemoduser:
Pek og lytt
Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.
Marker og lytt
Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest
Judaberg innbyggertorg er en lokal møteplass i Finnøy kommunedel. Et treffpunkt for møter mellom kommunen, innbyggere, næringslivet og frivillige organisasjoner og lag.
På innbyggertorget kan du treffe nye og gamle kjente, gjennomføre og delta på arrangementer og møter, samarbeide med andre og delta i utviklingen av lokalsamfunnet.
Åpningstider
Innbyggertorget er åpent for publikum:
Mandag - fredag 08.30 - 15.00
Innbyggerservice har åpent på hverdager fra 08.30 til 15.00 Du kan få informasjon om kommunens ulike tjenester, som barnehagesøknad, byggesak, renovasjon og varsle om feil. Det er publikums PCer tilgjengelig, og du kan få veiledning i ulike digitale kommunale tjenester.
Frivilligsentralen er på torget tirsdager og onsdager
Hvor finner jeg innbyggertorget?
Innbyggertorget ligger i første etasje i Judabergveien 6, Judaberg i Finnøy kommunedel.
Tjenester på innbyggertorget
Innbyggertorget er et knutepunkt for kommunale tjenester og tilbud i Finnøy kommunedel. Innbyggertorgkoordinatoren, kommunedelsutvalget og frivilligsentralen holder til på torget.
Frivilligsentralen på Finnøy er kontaktpunkt for frivillighet i kommunedelen. Ta kontakt med Ragnhild Valand, leder av frivilligsentralen.
Foto: Sigrun Sætrevik
Du vil også møte andre kommunale og offentlige tjenester på torget. Hvilke tjenester som er tilgjengelig og når vil kunne variere.
Innbyggertorget er knutepunkt for innbyggerinvolvering og samskaping i kommunedelen.
Eksempler på denne type aktivitet er informasjonsmøter, medvirkningsverksteder og direkte deltakelse i utvikling av tilbud og tjenester.
Se innbyggertogets facebookside Innbyggertorget på Finnøy for oppdatert oversikt over kommende aktiviteter og tilbud på torget.
Kafeen Frem til februar 2025 har det vært en åpen kafé på Innbyggertorget. Nå har avtalen med drifter gått ut, og vi er i gang med å se på nye former for matservering, slik at kafeområdet fortsatt skal være en sosial samlingsplass på Judaberg. Vi kommer med mer informasjon så fort vi vet mer.
Hva skjer på innbyggertorget?
Aktiviteten på innbyggertorget skapes av brukerne – organisasjoner og lag, næringsliv, kommunale enheter, ildsjeler mm. Du kan låne lokaler for å gjennomføre egne arrangementer eller bestille møterom for møter og samtaler.
Vi inviterer deg til å dele dine ideer og ditt engasjement med oss. Vi kan gi råd og veilede deg i prosessen.
Se innbyggertogets facebookside Innbyggertorget på Finnøy for oppdatert oversikt over kommende arrangementer og aktiviteter på torget.
Lån og leie av lokaler og drop-in arbeidsplasser
Innbyggertorget tilbyr lokaler til aktiviteter som bidrar til engasjement og utvikling i lokalsamfunnet, og som gir innbyggerne tilgang til kommunale tilbud og tjenester.
Vi låner ut lokaler til åpne og lukkede arrangementer, møter, kurs og seminarer
Både offentlige virksomheter, politiske partier, lag og organisasjoner, firmaer, bedrifter, gründere og andre kan låne lokalene.
Lån av lokaler er et tilbud til hele kommunen
Det er kostnadsfritt å låne lokaler
Ved inntektsgivende arrangementer kan lokalene leies. Dette gjelder arrangementer med inngangsbetaling eller deltakeravgift, samt arrangementer med salgsformål. Se retningslinjene for informasjon om priser.
Det er ikke mulig å låne eller leie lokaler til private selskaper som fødselsdager, konfirmasjon, bryllup, klassefester, firmafester og lignende.
Lokalene kan bookes hverdager 8.00 – 22.00. Innbyggertorget er bemannet hverdager fra kl. 8.30 – 15.00.
Du kan også låne en drop-in arbeidsplass i vårt kontorfellesskap. Drop-in arbeidsplasser er tilgjengelig for studenter, gründere, selvstendig næringsdrivere, politikere og offentlig ansatte.
Bestillinger av møterom er begrenset til inntil en arbeidsdag (maks 10 timer).Arbeidsplasser kan lånes i inntil to uker sammenhengende eller inntil 20 dager over en tre måneders periode. Det er også mulig å droppe innom og låne en arbeidsplass på dagen dersom det er tilgjengelige plasser.
Den som låner eller leier lokalene må være 18 år eller eldre.
Ta kontakt med innbyggertorgkoordinator, Rita Lindås: rlindas@ stavanger.kommune.no eller på tlf. 900 73 076, dersom du ønsker å låne eller leie lokaler til større arrangementer, eller ønsker å inngå en avtale om regelmessig tilgang til lokaler.
Litt om hvordan lokalene blir brukt:
Torget blir brukt til mye forskjellig bla. møter for lag og organisasjoner, arrangement for bare medlemmer eller åpne arrangement for hele kommunedelen.
Næring bruker torget til bla personal-, jobbintervju, styre-, ledermøter eller samarbeidsmøter.
Mange forskjellige avdelinger i kommune og fylke bruker torget til heldag- og halvdagsmøter.
Delvis fysiske og digitale kurs.
Politiske åpne møter og forskjellige utvalg bruker torget.
Kirke og misjonsforeninger
Det er mulig å booke rom til boksirkler, velforeninger, vennelag, “sy” foreninger og andre foreninger, podkast og forskjellige komitémøter, har du noe du vil arrangere, ta kontakt med innbyggerkoordinator.
Kommer du fra øyene og skal ha møte med noen som kommer langveis fra, møte hverandre «på halvveien» på torget.
Ungdom fra øyene er innom, spiller kort og bruker torget som venterom i åpningstidene, kommer du fra øyene, bruk torget som venterom, her er aviser og gratis kaffe og vi slår gjerne av et drøs.
Dropp-in arbeidsplassene blir brukt som “hjemmekontor”, brukerne er lokale innbyggere, hyttefolk som strekker helger eller ferier lenger. Kommunalt ansatte og andre arbeidstakere, gründere og studenter
Faste aktiviteter:
Babytreff, tirsdager kl. 10 -12
Bondelunsj tirsdager kl. 12 -13
Politiet er på torget, onsdager kl. 11-14 (Politibetjenten er ute i permisjon og er tilbake på torget i høst)
Treffe en rådgiver fra Rådgivningskontor for hørselshemmede, tredje torsdag i måneden kl. 12-14 (se i Mortepumpen og innbyggertorgets FB side for datoer)
Treffe innbyggerservice, få informasjon og veiledning om kommunens tjenestetilbud. Låne pc og skrive ut papirer.
Avtale møter med fagpersoner i kommunen.
Treffe andre innbyggere i en uformell setting, hos oss kan du ta en kaffe og lese dagferske aviser, eller bruke torget når du venter på båt.
Lytte til møter i Finnøy kommunedelsutvalg
Treffe leder av Frivilligsentralen (tirsdag og onsdag)
Ut og spise 2-4 ganger i året (underholdning, middag, dessert og kaffe)
Det er mulig å bestille catering og spise på Innbyggertorget. I bydelen er det flere aktører som tilbyr catering, vi har laget en liste over tilbydere med kontaktinformasjon og menyer (PDF).
Det er også mulig å kjøpe med seg mat og drikke fra de lokale nærbutikkene Extra Finnøy og KIWI Finnøy.
Ved catering, skal du som er ansvarlig for bestilling rydde og vaske etter deg, hvis ikke annet er avtalt med virksomheten som leverer catering. Noen av catering tilbyderne tilbyr utleie av personell til møter og arrangement.
Brukerne av torget må selv ordne med bestilling av catering, inkludert levering eller henting
Ordne til med kopper, glass, service og bestikk (max 40 stk) fra og med 1. april
Mulig å leie gjenbruks service. (max 100 stk)
Bestiller av catering har ansvar for å rydde, vaske opp, tørke av border og rydde service/utstyr på plass. Tømme søppel, matavfall i søppelet for matavfall ute.
Låne fellesområde, kjøkken og anretning på torget
Avtale med innbyggertorgkoordinator om bruk av felles/kaféområdet. Vi har grupper som fast låner kaféområdet, dette er forhåndsavtalt. I fellesområde må låner/leier ta i betraktning at det også er andre innbyggere på torget som kommer til å oppholde seg der.
Fellesrom: Kaféområdet Felleskapet og Veksthuset, bookes via innbyggerkoordinator.
Om lokalene
Lokalene er universelt utformet, det er tilgang til internett og er godt utstyrt med bl.a. digitale verktøy for møter og materiell for kreative arbeidsprosesser.
På innbyggertorget finner du også hyggelige sosiale soner, arbeidsfellesskap og arenaer for involvering og samhandling. På møterommene kan du selv sette opp rommet som du ønsker med stoler og bord, men alt skal flyttes tilbake når du er ferdig med lån av rommet.
Verkstedet: Vårt største møterom (50 m²), video på storskjerm, presentasjoner, kurs og informasjonsmøter, max ca. 30 personer.
Muligheten: Mellomstort rom (30 m²), Flyttbar storskjerm, fint samtalerom,max ca. 15-20 personer.
På kjøkkenet er det industrioppvaskmaskin, varmeskap, steke ovn, koketopp, kjøleskap og diverse kjøkkenutstyr.
Bussen kan kjøres med førerkort klasse B og har en rekkevidde på ca. 340 km. Den kan lånes av lag, foreninger, kommunedelsutvalg og kommunale enheter på Finnøy og Rennesøy. Leietaker må være minst 23 år og ha gyldig førerkort. Bilen hentes og bringes til ladestasjon utenfor Judaberg innbyggertorg. Bilen vil stå på Judaberg frem til og med juli og blir flyttet til Vikevåg i august.
Pris • Lag og foreninger: Gratis • Kommunedelsutvalg: Gratis • Kommunale enheter: 250 kr per dag • Låner / leier av bussen betaler for bom / ferge
Vi er opptatt av å skape gode lokale møteplasser mellom kommunen, innbyggerne, næringslivet og frivillige lag og organisasjoner. Intensjonen er å tilrettelegge for engasjement og utvikling i lokalsamfunnene, og gi innbyggerne tilgang til kommunale tilbud og tjenester.
Dette skal være en plass å treffe kommunen og hverandre. En møteplass med lav dørstokk og stor takhøyde. På denne måten ønsker vi å skape kortene avstand mellom innbyggerne og kommunen.
Judaberg innbyggertorg er lokalisert i Finnøy kommunedel, men er et tilbud til innbyggerne i hele kommunen. Innbyggertorgene skal tilrettelegge for samhørighet, identitet og fellesskap i kommunedelen og i kommunen.
Innbyggertorgets hovedfunksjoner er:
Deltakelse – arena for innbyggerinvolvering, deltakelse og styrket nærdemokrati
Tjenester – kontaktpunkt for kommunale tjenester og tjenesteutvikling
Stedsutvikling – møteplass for engasjement, fellesskap og samskaping om utvikling av lokalsamfunnet