PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

  1. Hjem
  2. Samfunnsutvikling
  3. Planer
  4. Kommuneplan

Hvilke planer trenger vi?

KORT FORTALT

Information in other languages

Kommunens planer er viktige verktøy for politikkutforming, styring og prioritering. I tråd med kommunens plansystem vurderer de politiske hovedutvalgene, samt kommunalutvalget og formannskapet, sitt planbehov for bystyreperioden, og utarbeider et arbeidsprogram for de prioriterte planene.

Hvilke planer trenger vi for å få til det vi vil?

Hva er det viktigste de politiske hovedutvalgene skal jobbe med de neste fire årene? Og hvilke planer trenger vi for å få til det vi vil? Arbeidsprogram og planbehov ble vedtatt av Stavanger bystyre 17. juni 2024, og her finner du alle dokumentene.

Fireårshjulet nedenfor viser sammenhengen mellom ulike planfaser, og kobling til handlings- og økonomiplanen og øvrige planer i kommunen.

Figur som viser at arbeid med planbehov og arbeidsprogram i denne revisjonen av kommuneplanen skyves frem slik at det vil gå parallelt med arbeidet med planprogram for kommuneplanen.

(Trykk på bildet for å få det opp i større versjon)

Et sentralt grep i det nye plansystemet

Kommunens planer er viktige verktøy for styring og prioritering. I kommunens plansystem, vedtatt i kommunestyret 25. november 2019, sak 36/19, ble det tatt grep for å styrke kommuneplanens samfunnsdel og øvrige planer som politiske styringsverktøy for de folkevalgte.

Ett av hovedgrepene er at de politiske hovedutvalgene, samt kommunalutvalget og formannskapet, utarbeider arbeidsprogram og vurdering av planbehov for kommunestyreperioden. Formålet er å få en tidlig, strukturerende dialog og avklaring mellom folkevalgte, og mellom folkevalgte og administrasjon, om hva kommunen ønsker å prioritere, og hva som er realistisk innenfor gjeldende økonomiske og kapasitetsmessige rammer.

Grafikk som viser hvordan plansystemet henger sammen. Kommuneplanens arealdel og samfunnsdel troner øverst. Under følger strategier, handlingsplaner og temaplaner, samt arealplaner. Handlings- og økonomiplanen gir prioriteringer for hvert år.

Kontaktinformasjon

Nadia Remen Svendsen

Rådgiver i seksjon for overordnet plan
Prosjektleder for planstrategi og kommuneplanens samfunnsdel

Mobil:
917 40 873
E-post:
nadia.remen.svendsen@stavanger.kommune.no