Lyser opp fremtiden med et gigantisk solur på Ullandhaug
Med prosjektet "Inn i framtiden" inviteres unge i regionen til å forme byens framtid. Gjennom en rekke kreative prosjekter blir Ullandhaugtårnet et symbol på håp og fornyelse, og på det felles ansvaret vi har for generasjonene som kommer etter oss.
– «Inn i framtiden» skal gi oss en solid finale på jubileumsåret og ta oss med videre. Et fullpakket jubileumsår trenger en heidundrende avslutning, sier Lena Antonius, prosjektleder i Stavanger 2025.
I jubileumsåret foregår det flere prosjekter på Ullandhaug. Satsingen skal sette Stavanger på kartet som studentby og kunnskapsregion, styrke Ullandhaug som destinasjon og innovasjonsområde, og mobilisere til grønn omstilling.
Ullandhaugtårnet som gigantisk solur
Høydepunktet i prosjektet blir en spektakulær dag, 12. desember 2025.
– Da forvandles Ullandhaugtårnet til et gigantisk solur. Hver time vil tårnet peke mot et nytt sted i regionen, der en unik gave til framtiden blir avduket, forteller Ea Lykke Solbakken. Hun står denne morgenen på scenen ved Ullandhaugtårnet sammen med Thea Sofie. Begge er elever ved Hetland videregående skole, og er engasjert i Inn i framtiden-prosjektet.
Disse gavene, skapt av elever og studenter, vil være alt fra kunstneriske uttrykk til nye løsninger på samfunnsutfordringer. Thea legger til at tårnet er synlig på lange avstander:
– Alle i regionen har et forhold til Ullandhaugtårnet, det er synlig fra mange steder i regionen. Tårnet er et flott samlingspunkt og avslutningspunkt for jubileet.
Videregående skoler lager gaver
– Vi skaper fortellingen om framtiden sammen. Prosjektet har en tydelig grønn profil og et internasjonalt perspektiv. Ved å involvere videregående skoler fra hele regionen, samt UiS, VID og BI ønsker vi å skape en følelse av globalt medansvar, sier Antonius.
Forberedelsene til det store finalearrangementet er i full gang. Nå lyser Stavanger 2025 ut oppdrag til et kunstnerisk team som får ansvar for å bistå skolene og utdanningsinstitusjonene med å realisere sine ideer med utgangspunkt i sitt fag.
– "Inn i framtiden" er mer enn bare et prosjekt – det er en invitasjon til å tenke nytt og handle sammen. Ved å gi unge en stemme og muligheten til å forme sin egen framtid, ønsker Stavanger 2025 å skape en by der nytenkning, bærekraft og fellesskap står i sentrum, sier Antonius.
Lyse, Smedvig og Sparebanken Vest er regionale samarbeidspartnere for Stavanger 2025, og bidrar til å realisere Inn i framtiden og andre satsinger som skal løfte fram kunnskapsregionen Stavanger.
Prosjektgruppe
Prosjektgruppen som har arbeidet fram konseptet til “Inn i framtiden” består av Anne Beate Hovind, prosjektleder og styreleder for Future Library, Stine Isachsen Knudsen, grunnlegger av det lokale dansekollektivet Moco Movement Collective, Penelope Lea, klimaforkjemper og Unicef-ambassadør, Ole Hamre, initiativtaker til Fargespill, og Rebekka Brox Liabø, forfatter og dramapedagog.
Kontaktinformasjon
Lena Antonius
prosjektleder Stavanger 2025
- Mobil:
- 948 36 022
- Telefon:
- 51 50 74 08
- E-post:
- lena.antonius@stavanger.kommune.no