Saga2025: Barn, fremtid og kreativ skriving
-Barna former fremtiden, og det er derfor viktig at de setter seg inn i et langt tidsperspektiv. Gjennom Saga2025 får barna være med på å bevare litteraturen, og å tenke langsiktig – utover denne feiringen. Vi skal utforske dette ved å studere livsløpet til trær, og å inspirere dem til å sette ord på håp og drømmer for fremtiden, forteller prosjektleder Grethe Mo.
I kjernen av Saga 2025 ligger Saga Skriveliga, et møtested mellom barn i alderen 9-13 år og frivillige medarbeidere. Her gis barna muligheten til å uttrykke seg gjennom kreativ skriving, og publisere sine egne bøker. Det er også en mulighet for voksne å jobbe med barn og kreativ skriving.
Høydepunktet i selve jubileumsåret blir en stor barne- og familiefestival i pinsehelgen. Under festivalen skal en tidskapsel støpes inn i den nye byscenen på Arneageren. Denne tidskapselen vil inneholde nøkkelen til rommet i Stavanger byarkiv hvor barnas fortellinger er oppbevart, og skal ikke åpnes før Stavanger fyller 1000 år.
-Jeg gleder meg spesielt til å legge ned nøkkelen til tidskapselen, det blir et øyeblikk som varer utover levetiden vår. Vi lager en ordentlig byfest ut av plantingen som vår generasjon får nyte, og så er det veldig gøy å vite at ved Stavangers 1000-årsjubileum lever Saga videre, sier Grethe.
Stavanger kunstmuseum, MUST, arrangerer i 2025 en jubileumsutstilling kalt Mitt Stavanger som engasjerer besøkende, både lokale og turister, til å skrive en fremtidshilsen. Av de innsamlede hilsenene plukkes 1000 ut til bevaring hos byarkivet i påvente av neste jubileumsfeiring, sammen med fortellingene fra Saga 2025.
Få flere spennende oppdateringer om jubileet på vårt nyhetsbrev her