1. Stavanger2025
  2. Nyheter
  3. ULLTRA: festival for unge på Ullandhaug

ULLTRA: festival for unge på Ullandhaug

I morges ble en stor nyhet presentert ved foten av Ullandhaugtårnet: Framtidsfestivalen ULLTRA!
Publisert : 05.12.2024
Av : Siri Pedersen, kommunikasjonsavdelingen

Studentene Sarah Wøllo, Cecilie Knoph,  Stine Bjørnsen Gulsrud og Daniel Cau Varming jobber med ULLTRA.
Studentene Sarah Wøllo, Cecilie Knoph, Stine Bjørnsen Gulsrud og Daniel Cau Varming avslører festivalens navn.

– Vi inviterer til en splitter ny festival hvor de unge er spesielt invitert, sier Helene Gram, prosjektleder for festivalen.  

Framtidsfestivalen har fått navnet «Ulltra» og vil foregå over to dager 25.-26. september. 

–  Ett av festivalens mål er å tenne framtidshåp. Vi er en studentby, og en kunnskapsregion. På Ullandhaug finner du kompetansen, innovasjonsevnen og kunnskapen som må til for å møte framtiden, sier Gram, som til vanlig er seniorrådgiver i Stavanger kommune, med ansvar for Kunnskapsbyen. 

Foruten Gram består festivalkomiteen av Hilde Garlid, kommunikasjonsleder i Validé, Marte Cecilie Wilhelmsen Solheim, prorektor for innovasjon ved UiS, og Berit Aarrestad, førsteamanuensis i drama og teater ved UiS. I tillegg til representanter fra dem som finansierer festivalen nemlig Lyse, Smedvig og Sparebanken Vest. 

Studentene Stine Bjørnsen Gulsrud, Cecilie Knoph, Sarah Wøllo og Daniel Cau Varming er også involvert i prosjektet, sammen med et bredt spekter av aktører på Ullandhaug.  

I 2025 er det 20 000 personer som studerer, forsker og jobber på Ullandhaug. Målet er å lage et festivalprogram som åpner dørene til hele Ullandhaug, fra Ullandhaugtårnet, via universitetet og helt ned til det nye sykehuset.

Disse jobber med ULLTRA: Daniel Cau Varming, Stine Bjørnsen Gulsrud, Cecilie Knoph Helene Gram, Sarah Wøllo og Hilde Garlid.
Disse jobber med ULLTRA: Daniel Cau Varming, Stine Bjørnsen Gulsrud, Cecilie Knoph Helene Gram, Sarah Wøllo og Hilde Garlid.

For unge mennesker  

En viktig del av 900-årsjubileet er å styrke Stavanger som studentby og kunnskapsregion, og mobilisere til grønn omstilling. Ullandhaug-området står som symbol for kunnskap og innovasjon, og er en av tre pilarer i 900-årsjubileet, ved siden av Stavanger domkirke og Pedersgata. 

Festivalen har en ung målgruppe, programmet er laget for å spesielt fenge unge folk i alderen 15 til 35 år.   

– Det er de unge som har mest framtid foran seg og som kan påvirke hvordan fremtiden kan se ut, sier Stine Bjørnsen Gulsrud fra scenen ved Ullandhaugtårnet. Universitetet i Stavanger blir festivalens episenter, og hele Ullandhaug blir festivalens tumleplass.  

– Vi vil gjøre Ullandhaug litt mindre mystisk for innbyggerne. Bonusen ved å lage denne festivalen er også mer samarbeid på tvers av miljøene på Ullandhaug. 

Prosjektgruppen lover konserter, utekino, natursti for hjernen, ungdommens forskernatt, diskusjoner og en type start-up event du ikke har sett før. Og sirkustelt, ikke minst.   

–  Og vi skal ut i verdensrommet! Finnes løsninger på klodens framtid, utenfor planeten? Det er 400 unge som studerer romfart i Norge. Vi på UiS bygger raketter som vi vil vise fram, og i disse dager etablerer vi en utskytingsrampe på Utsira for å teste våre ambisjoner. Dette må vi snakke mer om. Det gjør vi på Ulltra – som tar oss hinsides, sier Daniel Cau Varming.  ULLTRA plakat

Festivalnavnet Ulltra? 

Ordet Ultra er latin og betyr «hinsides». Den ekstra l’en i festivalnavnet er lagt inn for å lokalisere festivalen til Ullandhaug.   

– Siste del av navnet har i seg både TRAdisjon og TRAnsformasjon. Det er viktig perspektiv for festivalen, sier Gram.  

Lyse, Smedvig og Sparebanken vest er regionale samarbeidspartnere for Stavanger 2025 med mål om å løfte fram kunnskapsregionen Stavanger.       

 

Kontaktinformasjon

profilbilde Helene Gram

Helene Gram

seniorrådgiver

Mobil:
984 42 108
Telefon:
51 50 71 39
E-post:
helene.gram@stavanger.kommune.no