A.Idsøe
Albert Idsøe er en familiebedrift med lange tradisjoner.
I 1828, for snart to hundre år siden, etablerte Thore og Siri Idsøe et slakteri i tilknytning til gårdsbruket sitt, i området mellom Petrikirken og Blaasenborg. Siden den gang har bedriften levert kjøttprodukter til stavangerfolk, og i dag er det sjette generasjon som styrer butikken.
Deres bidrag til jubileet er i form av en egen jubileumspølse som er en hyllest til de lange tradisjonene med pølseproduksjon hos A. Idsøe, og som kombinerer lokale råvarer med internasjonale smaker.
I tillegg kan de også friste med et eget fenalår laget av fjellam fra Ryfylke. Fenalåret representerer en viktig del av norsk matkultur og håndverk, og Idsøes produkt tar opp de gamle tradisjonene med fjellbeite i Ryfylke, en praksis som gir kjøttet en unik smak og kvalitet. Sist, men ikke minst, tilbyr de også stavangerskinken.
Familien Idsøe fikk i sin tid rett til å stemple denne klassikeren med Stavangers byvåpen – nå får den også den offisielle jubileumslogoen!
Kontaktinformasjon
Stine Honoré
prosjektrådgiver Stavanger 2025
- Mobil:
- 906 38 492
- E-post:
- stine.honore@stavanger.kommune.no