Jubileumsbrygget
Det er mye spennende historiefortelling i god mat og drikke, og det å samles i felleskap rundt et måltid er, og har alltid vært, en viktig del av høytider, merkedager og andre store markeringer.
Det er usikkert hvor langt tilbake det har blitt brygget og drukket øl i Rogaland, men det finnes indikasjoner på at det er laget ulike varianter av gjæret drikke så langt tilbake som steinalderen. Øl var også en viktig del av det gamle bondesamfunnet, og det ble brygget på alle gårder. Faktisk var det slik at den gamle Gulatingloven påla alle å brygge øl, hvis man ikke fulgte loven kunne man straffes med bøter. Ølet bygget sosiale relasjoner og markerte hendelser som fødsler, bryllup og dødsfall. Industrialiseringen på 1800-tallet endret produksjonsforholdene, og man gikk fra egenprodusert til større grad av industrielt produsert mat. Det samme gjelder ølbrygging. I Stavanger fikk vi blant annet Tou bryggeri, som lenge var en av byens største arbeidsplasser.
I anledning 900-årsjubileet skal bryggerihistorien fortelles, og i den anledning er det laget en egen No Worries Stavanger 2025.