![Hovedlogo Stavanger 2025.](/siteassets/kultur-og-fritid/kultur/stavanger-2025/logoer/stavanger-2025-jpg.jpg?width=220&height=220&rmode=Min&h=c75815557f46634992ea439b93bccab05658539140284d1838ac8589e8024a8e)
Ryfylke gardsysteri
I 2008 tok Hilde og Joar Hauge over gården der han vokste opp. Gården ligger i Hetlandsbygda i Hjelmeland, og her er kyr, frittgående høns, og et lite gårdsutsalg. I 2020 åpnet de også sitt eget ysteri.
De to har valgt å yste på egen gård, i tillegg til å levere melk til Tine. Før i tiden var det vanlig på alle gårder å lage ost og andre produkter til eget bruk. Gjennom å produsere av egne råvarer henter de opp gamle tradisjoner fra gårdsdrift i regionen.
– Me ystar på fersk kumjølk og mjølka har kort og skånsom veg frå jur til kar ettersom ysteriet ligg vegg i vegg med fjoset, sier Hilde Hauge.
Fra ysteriet kommer Trave, som er en halvfast ost laget på upasteurisert kumelk fra egne kyr, med lagringstid på 6 til 12 måneder.
Kontaktinformasjon
![Stine Honoré](/siteassets/kultur-og-fritid/kultur/stavanger-2025/bilder/menneskebilder/stine-honore.jpg?width=280&height=280&rmode=Max&h=d515d791c989a36c48ec60ec0d382f097b2bfd1a3d0e8cecb5ead666ee50f1dd)
Stine Honoré
prosjektrådgiver Stavanger 2025
- Mobil:
- 906 38 492
- E-post:
- stine.honore@stavanger.kommune.no