Ryfylke gardsysteri
I 2008 tok Hilde og Joar Hauge over gården der han vokste opp. Gården ligger i Hetlandsbygda i Hjelmeland, og her er kyr, frittgående høns, og et lite gårdsutsalg. I 2020 åpnet de også sitt eget ysteri.
De to har valgt å yste på egen gård, i tillegg til å levere melk til Tine. Før i tiden var det vanlig på alle gårder å lage ost og andre produkter til eget bruk. Gjennom å produsere av egne råvarer henter de opp gamle tradisjoner fra gårdsdrift i regionen.
– Me ystar på fersk kumjølk og mjølka har kort og skånsom veg frå jur til kar ettersom ysteriet ligg vegg i vegg med fjoset, sier Hilde Hauge.
Fra ysteriet kommer Trave, som er en halvfast ost laget på upasteurisert kumelk fra egne kyr, med lagringstid på 6 til 12 måneder.
Kontaktinformasjon
Stine Honoré
prosjektrådgiver Stavanger 2025
- Mobil:
- 906 38 492
- E-post:
- stine.honore@stavanger.kommune.no