Siddis gelato
I dag er det Siddis Gelato som tilbyr italienske fristelser produsert av lokale råvarer fra sitt utsalg i Pedersgata.
Allerede i 1910 ble den første gelatoen produsert i Stavanger. Da etablerte Giovanni Zazzera seg i Langgata 59 og kunne friste siddisene med italienske smaker. I dag er det Siddis Gelato som tilbyr italienske fristelser produsert av lokale råvarer fra sitt utsalg i Pedersgata. Gründer Jolanta Ulys er opptatt av kvalitet, håndverkstradisjoner og bærekraft – og selvfølgelig av den gode smaken! Siddis Gelato har vunnet flere priser, og deltar på VM i gelato i Bologna i 2025.
Jolanta planlegger å utvikle tre ulike typer gelato med egne jubileumssmaker. Den første var tilgjengelig allerede høsten 2024 – da kunne hun by på ispinner med smak av tilslørte bondepiker, laget på sesongens lokale råvarer og inspirert av den tradisjonsrike desserten.
Kontaktinformasjon
Stine Honoré
prosjektrådgiver Stavanger 2025
- Mobil:
- 906 38 492
- E-post:
- stine.honore@stavanger.kommune.no